Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης

 
Σύνθετη αναζήτηση

16173 μηνύματα σε 1442 θέματα- από 673 μέλη - Τελευταίο μέλος: robin
Oikologio ForumΟικολόγιοΓενική Κουβέντα (Συντονιστές: David, paraxeno, giannis, Nefelikas, dpurpler, Fotis)Δελτίο Τύπου από τα Μπλογκς & Οικολόγιο - ΕΠΕΙΓΟΝ !!!!
Σελίδες: 1 [2] 3 4 |   Κάτω
Εκτύπωση
Αποστολέας Θέμα: Δελτίο Τύπου από τα Μπλογκς & Οικολόγιο - ΕΠΕΙΓΟΝ !!!!  (Αναγνώστηκε 1747 φορές)
0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
dpurpler
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος



WWW
« Απάντηση #25 στις: Φεβρουάριος 29, 2008, 01:08:41 πμ »

Θα είδατε σήμερα τον τρόπο αντίδρασης πολιτών για τον Αλιάκμονα. Τους πήγαν μέσα για διατάραξη κοινής ειρήνης. Το μήνυμα ήταν βέβαια πως δημοκρατία έχουμε, θα μπορούσαν να ανοίξουν διάλογο με τις τοπικές αρχές, και να συζητήσουν τα προβλήματα. Όταν όμως το προσπαθείς διαρκώς και διαρκώς σε αγνοούν, τι κάνεις; Πας μέσα για διατάραξη κοινής ειρήνης. Αυτοί οι άνθρωποι σήμερα μου θύμισαν τον κο Κωνσταντινίδη που έλεγε ότι θα έπρεπε να χορεύει γυμνός στο κέντρο για να τον προσέξουν.


+1000!
Καταγράφηκε

Αλέξανδρος
http://asoposSOS.wordpress.com
BUTTERFLY
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος



WWW
« Απάντηση #26 στις: Φεβρουάριος 29, 2008, 05:16:11 μμ »

Θαναση, εμενα με καλυψες απολυτα!
Καταγράφηκε

Χριστινα
"Η δυναμη σου πελαγος κι η θεληση μου βραχος"
διομηδης σταθης
Συνδεδεμένος Συνδεδεμένος


WWW
« Απάντηση #27 στις: Φεβρουάριος 29, 2008, 05:49:10 μμ »

συγνώμη για τη φλυαρία αλλά...

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ... ΑΠΟ ΤΑ ΒΛΟΓΣ  ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΒΛΟΓΓΕΡΣ
(Κατά το blogs και bloggers)

Έλεγχος των  BLOGS και του διαδικτύου, o νέος τρόπος προστασίας της δημοκρατίας από τους ΚΑΚΟΥΣ. Άλλωστε η δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα.
ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.άρθρο4.  παρ.2. Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες έχουν ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις...

 Κάθε πολιτικός ή υπουργός όμως στα πλαίσια της ισότητας του Συντάγματος, έχει ασυλία να λέει και πολύ περισσότερο να κάνει ότι θέλει χωρίς κόστος και κίνδυνο.

Αρκετά χρόνια τώρα οτιδήποτε έχει οσμή σκανδάλου κατά περίεργο τρόπο πάει στο αρχείο ή παραγράφεται. Κάποιοι πολιτικοί και κάποιοι δημοσιογράφοι βρήκαν τους εχθρούς της δημοκρατίας, τους “βλογγερς”, η δημοκρατία κινδυνεύει καθώς οι “βλογγερς” είναι οι κουκουλοφόροι που αφήνουν ατιμώρητους τους δολοφόνους της ρικομεξ, τους φονιάδες του ΣΑΜΙΝΑ, τους απατεώνες του χρηματιστηρίου, τους serial killers του περιβάλλοντος, τις ζαρντινιέρες- τραμπούκους, τους σωφρονιστές-βασανιστές των μεταναστών, τους ιδιοκτήτες αναψυκτηρίων, τους ιδιοκτήτες παράνομων οικοδομών, τους κουμπάρους, τους καταχραστές της εξουσίας, της εργασιακής σεξουαλικής παρενόχλησης, των ειδικών λογαριασμών, τους κατόχους εκατομμυρίων ευρώ για μια δύσκολη στιγμή, τους ανίκανους να σώσουν την Ελλάδα από τις φωτιές, τους κομιστές, υποκλοπείς, συναλλασσόμενους με την εξουσία, τους μεσίτες πώλησης ολυμπιακής ΟΤΕ κ.τ.λ, τους εμπόρους όπλων, τους διαπλεκόμενους, τους διεφθαρμένους, τους παντογνώστες των 8μ.μ. που γνωρίζουν τα πάντα από σεισμολογία έως αστροφυσική, από φραπελιά μέχρι δημοσιογραφία, από διαδίκτυο μέχρι διπλωματία.

Μήπως όμως όλα αυτά συμβαίνουν καθώς οι παραδοσιακοί ελεγκτές και διασπορείς ειδήσεων δεν μπορούν να ελέγξουν το νέο για αυτούς μέσο που μπορεί ο καθένας να πει τη γνώμη του, την άποψή του, να κάνει την καταγγελία του, να βρει βοήθεια για πολλά θέματα; Μήπως όλα αυτά συμβαίνουν γιατί κινδυνεύουν οι πομπές κάποιων να αποκαλυφθούν, χωρίς να μπορούν να εκβιαστούν αυτοί που τα αποκαλύπτουν;
Άλλωστε είναι γνωστό ότι αν καταγγείλεις αρμοδίως στην Ελλάδα τα κακώς κείμενα αμέσως οι αρμόδιες αρχές αναλαμβάνουν δράση!!!

 Υ.Γ.1 Αυτό για τη βιομηχανία αγωγών.
ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ. Άρθρο 14, παρ.** 5. Καθένας ο οποίος θίγεται από ανακριβές δημοσίευμα ή εκπομπή έχει δικαίωμα απάντησης, το δε μέσο ενημέρωσης έχει αντιστοίχως υποχρέωση πλήρους και άμεσης επανόρθωσης. Καθένας ο οποίος θίγεται από υβριστικό ή δυσφημιστικό δημοσίευμα ή εκπομπή έχει, επίσης, δικαίωμα απάντησης, το δε μέσο ενημέρωσης έχει αντιστοίχως υποχρέωση άμεσης δημοσίευσης ή μετάδοσης της απάντησης. Νόμος ορίζει τον τρόπο με τον οποίο ασκείται το δικαίωμα απάντησης και διασφαλίζεται η πλήρης και άμεση επανόρθωση ή η δημοσίευση και μετάδοση της απάντησης.

Υ.Γ.2  ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ
…Η ελευθερία της έκφρασης στις μέρες μας κινδυνεύει περισσότερο από τους "προστάτες" της και όχι από εκείνους που την επικαλούνται. Η σύγχρονη τεχνολογία παρέχει στους πολίτες και ειδικότερα στους δημοσιογράφους απεριόριστες δυνατότητες πληροφόρησης, διατύπωσης και ανταλλαγής ιδεών…
Καταγράφηκε

giannis
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος



« Απάντηση #28 στις: Φεβρουάριος 29, 2008, 05:56:49 μμ »

συγνώμη για τη φλυαρία αλλά...

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ... ΑΠΟ ΤΑ ΒΛΟΓΣ  ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΒΛΟΓΓΕΡΣ
(Κατά το blogs και bloggers)


Έτσι είναι. Είπες τα πράγματα με το ονομά τους.

Καταγράφηκε

The Keeper of the Seven Keys...
andriana
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος



« Απάντηση #29 στις: Μάρτιος 01, 2008, 12:33:34 πμ »

ένα σοβαρό....
http://elawyer.blogspot.com/2007/09/bloggers_30.html

Η ιδιότυπη ασυλία των bloggers
Αν κάποιος διαδώσει εν γνώσει του ένα ψευδή ισχυρισμό που μπορεί να βλάψει την τιμή και την υπόληψη κάποιου τρίτου, διαπράττει το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμησης. Το ίδιο κι όταν δεν υπάρχει ακριβώς "γνώση", αλλά σκόπιμη παράλειψη διερεύνησης της αλήθειας και έλλειψη στοιχείων. Ο παθών μπορεί να υποβάλει μήνυση, να ζητήσει αποζημίωση, να καταγγείλει το περιστατικό σε αρμόδιες ανεξάρτητες αρχές.

Τι γίνεται όμως, όταν δεν μπορεί να προσδιοριστεί το άτομο που φέρει την ευθύνη, ώστε να έχει αποτέλεσμα η νομική προστασία; Ο Ν.1178/1981 αναφέρει ότι ο ιδιοκτήτης "παντός εντύπου" ή ραδιοτηλεοπτικού σταθμού έχει αντικειμενική ευθύνη αποζημίωσης έστω κι αν ο συντάκτης του προσβλητικού δημοσιεύματος/εκπομπής είναι άγνωστος.

Ισχύει άραγε αυτό στο Διαδίκτυο; Η λογική μεταφοράς της ευθύνης "προς τα πάνω" που διέπει τον Ν.1178/1981 μπορεί να βρει αναλογική εφαρμογή μόνο σε ιστοσελίδες που έχουν ιεραρχία, διεύθυνση και γνωστή ιδιοκτησία. Δηλαδή στις "ηλεκτρονικές εφημερίδες", τα newsgroups και τα fora. Πλατφόρμες όπως το youtube έχουν δημιουργήσει εσωτερικούς κανόνες ελέγχου. Ένα παράδειγμα είναι ο εντοπισμός προσβλητικού περιεχομένου από τους ίδιους τους χρήστες με την τοποθέτηση flags. Όταν σε ένα video έχουν τοποθετηθεί αρκετά flags, χτυπάει κάποιο καμπανάκι και οι διαχειριστές του youtube ενεργοποιούνται.

Στα blogs η κατάσταση είναι πιο σύνθετη. Οι πλατφόρμες φιλοξένησης ιστολογίων έχουν τους δικούς τους όρους χρήσης, τους οποίους οι μπλόγκερς και οι επισκέπτες τους οφείλουν να τηρούν. Ο θιγόμενος μπορεί να αποταθεί στους υπεύθυνους της πλατφόρμας επισημαίνοντας ότι σε ένα blog διενεργείται προσβολή της τιμής του, έτσι ώστε να αναλάβουν την ευθύνη τους οι φιλοξενούντες.
Υπάρχει όμως πιο άμεση νομική προστασία ευθέως κατά του blogger που κυκλοφορεί με ψευδώνυμο και δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία για να στραφεί κάποιος προσωπικά εναντίον του; Μπορεί να ζητηθεί άρση του απορρήτου, ώστε να αποκαλυφθεί το IP και ακολούθως η ταυτότητα του συνδρομητή;

Το άρθρο 19§1 του Συντάγματος κατοχυρώνει το "απόλυτα απαραβίαστο" απόρρητο της επικοινωνίας, αναφέροντας περιοριστικά δύο νόμιμες βάσεις για την άρση του: λόγους εθνικής ασφάλειας και διακρίβωση ιδιαίτερα σοβαρών εγκλημάτων. Για αυτούς τους δύο λόγους μπορεί να διαταχθεί η άρση του απορρήτου. Τα "ιδιαίτερα σοβαρά εγκλήματα" έχουν τυποποιηθεί από τον Ν.2225/1994 και περιλαμβάνουν ορισμένα βαρύτατα κακουργήματα.

Πρόσφατα, ένας νέος νόμος (3471/2006) που εναρμονίζει το ελληνικό δίκαιο προς την Οδηγία 58/2002 (προστασία ιδιωτικότητας στις ηλεκτρονικές επικοινωνίες) αναφέρει ότι επιτρέπεται μια πιο ήπια μορφή άρσης για τις κακόβουλες/ενοχλητικές κλήσεις σε κινητό από αριθμό με απόκρυψη: ο θιγόμενος ζητάει από τον πάροχο την εξουδετέρωση της απόκρυψης, οπότε μπορεί να δει ποιος τον ενοχλεί. Προφανώς δεν πρόκειται για "ιδιαίτερα σοβαρό έγκλημα", αλλά και η άρση της απόκρυψης είναι εντελώς τμηματική και περιορισμένη, ενισχύοντας κατά κάποιο τρόπο την ιδιωτική επίλυση της διαφοράς (για να μην πω ενθαρρύνοντας την αυτοδικία).

Σε αυτή τη λίστα των ιδιαίτερα σοβαρών εγκλημάτων δεν περιλαμβάνεται η συκοφαντική δυσφήμηση, ούτε βέβαια πιο ήπιες προσβολές της τιμής (απλή δυσφήμηση, εξύβριση). Έτσι, δεν μπορεί να διαταχθεί άρση του απορρήτου για να εντοπιστεί ο blogger που διέπραξε την προσβολή. Αυτό το απόρρητο όμως δεν ισχύει φυσικά έναντι της εταιρίας που φιλοξενεί το ιστολόγιο. Αν ο προσβαλλόμενος στραφεί με αγωγή εναντίον της εταιρίας (πράγμα που μπορεί να γίνει και στα ελληνικά δικαστήρια, αφού τόπος της αδικοπραξίας είναι και το ελληνικό έδαφος), η εταιρία μπορεί στη συνέχεια να στραφεί αναγωγικά κατά του blogger - αν τον βρει βεβαίως και αυτή. Τό ανώτατο δικαστήριο του Delaware των ΗΠΑ πάντως, αρνήθηκε να διατάξει άρση του απορρήτου για να εντοπιστεί blogger που είχε προσβάλλει τοπικό άρχοντα, επειδή κρίθηκε ότι η ανωνυμία σε αυτήν την περίπτωση έχει συνταγματικό θεμέλιο που κατισχύει των δικαιωμάτων του θιγόμενου.

Ο νόμος 2225/1994 είναι παλιός και στην εν λόγω λίστα ήδη υπάρχει πρόταση σε νομοσχέδιο του υπουργείου Τηλεπικοινωνιών να προστεθεί στα "ιδιαίτερα σοβαρά εγκλήματα" και η πορνογραφία ανηλίκων. Αναρωτιέμαι αν η κατ' εξακολούθηση, κατά συρροή και κατά συνήθεια τέλεση συκοφαντικών δυσφημήσεων μέσω ιστολογίων θα μπορούσε να θεωρηθεί "ιδιαίτερα σοβαρό έγκλημα".


κι ένα ακόμη πιο σοβαρό...από τη magica

http://magicasland.com/echo-ki-ego-protasis-gia-nomoschedia/2008/02/25/

Έχω κι εγώ προτάσεις για νομοσχέδια

Αλλά θα αποφασίσω να ψηφίσει μόνο ο λαός για αυτά

γιατί έτσι γουστάρω!

σιγά μη σας ρωτήσω κιόλας, δημοκρατία δεν έχουμε;

ή μήπως όχι;

Πρόταση για νομοσχέδιο Νο1

Κάθε δημοσιογράφος που έχει κάνει έστω και ένα λάθος στα κείμενα του, δε θα έχει πια το δικαίωμα της γραφής και της δημοσιογραφίας γενικότερα.

Πρόταση για νομοσχέδιο Νο2

Κάθε πολιτικός που δεν πραγματοποιεί τις προεκλογικές του υποσχέσεις, (κοινώς παραμυθιάζει το λαό) θα διώκεται με ποινή φυλάκισης και δε θα έχει το δικαίωμα για επόμενη υποψηφιότητα.

Πρόταση για νομοσχέδιο Νο3

Κάθε επιχειρηματίας που θα έχει κάνει έστω και μία κουτσουκέλα, δε θα έχει το δικαίωμα να έχει συναλλαγές με το Δημόσιο.

Πρόταση για νομοσχέδιο Νο4

Κάθε πολιτικός και δημοσιογράφος που μας καίει τον εγκέφαλο, θα διώκεται από τη χώρα για να καθαρίσει λιγάκι αυτός ο τόπος.

Πρόταση για νομοσχέδιο Νο5

Απαγόρευση κάθε διαφήμισης από την κρατική τηλεόραση, και γενικότερη απαγόρευση ραδιοτηλεοπτικών διαφημίσεων που καίνε τον εγκέφαλο των παιδιών κάτω των 18.

Πρόταση για νομοσχέδιο Νο6

Απαγόρευση κάθε χρηματοδότησης πολιτικών από ιδιωτικές εταιρίες

Θέλετε να πάμε μια κόντρα τα νομοσχέδια μας μήπως;

Τα δικά μου θα τα ψηφίσουν περισσότεροι

Η τρομοκρατία σας δε θα περάσει

Το δικαίωμα μας στη διαφύλαξη των προσωπικών μας δεδομένων και στην ελευθερία της έκφρασης, δε θα το αποφασίσουν 300 νοματαίοι

Μας ανήκει

Αντί λοιπόν να σκέφτεστε πως θα κουκουλώσετε τις κουτσουκέλες σας από την κοινή θέα, είναι καιρός να ωριμάσετε και να αποφασίσετε να σταματήσετε να τις κάνετε.

Όχι άλλο κάρβουνο…

Καταγράφηκε

Your life is your mind!
paraxeno
Συνδεδεμένος Συνδεδεμένος



WWW
« Απάντηση #30 στις: Μάρτιος 01, 2008, 12:33:13 μμ »

μια καλή ιδέα βρήκα εδώ... http://divaynne.wordpress.com/
Καταγράφηκε

"Εντροπίας Εγκώμιον"
inlovewithlife
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος


WWW
« Απάντηση #31 στις: Μάρτιος 02, 2008, 03:10:35 μμ »

Παιδιά,

νομίζω ότι γνωρίζετε καλύτερα από εμένα (που δεν έχω και ΤV) το τι έχει γίνει μετά το θέμα του μπλογκ press.gr. Με αφορμή ένα "κίτρινο" μπλογκ που έτσι και αλλιώς το είχαν "εντός των τειχών" δημοσιογράφοι και όχι απλοί μπλογκερς έχουν εξαπολύσει δυσφήμιση μεγάλης κλίμακας σε ό,τι έχει να κάνει με το διαδίκτυο και βάζουν στα σκαριά μέτρα (είμαστε σε θέση να το γνωρίζουμε αυτό) που περιστέλλουν βασικά μας δικαιώματα στο διαδίκτυο.

Κάποιοι μπλογκερς φτιάξαμε ένα δελτίο τύπου ως αρθρωμένη απάντηση σε ό,τι γίνεται. Και φυσικά θα έχουμε συνέχεια (συγκέντρωση κτλ). Προτείνω και το οικολόγιο να ασχοληθεί με το θέμα έστω και αν δεν είναι οικολογικού περιεχομένου, γιατί μας αφορά άμεσα. Αν αποφασίσουμε πως ναι, να στείλουμε το δελτίο τύπου και στη μηχανή με τα μέλια μας αλλά και στην κεντρική μας σελίδα. Τι λέτε;
Καταγράφηκε
inlovewithlife
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος


WWW
« Απάντηση #32 στις: Μάρτιος 02, 2008, 03:12:11 μμ »

Παραθέτω το δελτίο τύπου :

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΩΝ

* ΟΜΑΔΑ FREEBLOGGERS
* ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ DIGITALRIGHTS.GR

Αθήνα, 1 Μαρτίου 2008

Τις τελευταίες ημέρες παρακολουθoύμε με ανησυχία τη διαρροή στον Τύπο, με αφορμή τη γνωστή υπόθεση του blog press-gr, σχεδίων της κυβέρνησης για τη νομοθετική ρύθμιση της έκφρασης στο διαδίκτυο. Οι προθέσεις αυτές, αν ισχύουν με τον τρόπο που δημοσιοποιήθηκαν (συμπυκνώνονται σε έναν πρωτόγνωρο για τα διεθνή δεδομένα περιορισμό τής ανώνυμης/ψευδώνυμης έκφρασης μέσω ιστολογίων), πλήττουν θεμελιακά δικαιώματα κάθε πολίτη, δυνητικού χρήστη του διαδικτύου, παγιωμένα στη συνείδηση της ελληνικής κοινωνίας, αναγνωρισμένα από το Σύνταγμα της Ελλάδας αλλά και από το διεθνές δίκαιο. Οι διαρροές αυτές δεν έχουν μέχρι στιγμής επισήμως επιβαιωθεί, πλην όμως η μη κατηγορηματική διάψευσή τους από την Κυβέρνηση δεν επιτρέπει εφησυχασμό.

Ως Έλληνες πολίτες και bloggers, με διαρκή αγωνία για την ελευθερία της έκφρασης και του Τύπου, στον τόπο μας αλλά και σε όλον τον κόσμο, δηλώνουμε ότι δεν θα ανεχθούμε κανενός είδους ρύθμιση που θα φέρει την Ελλάδα κοντά σε διεθνώς δακτυλοδεικτούμενα μελανά παραδείγματα χωρών που καταπατούν τα ψηφιακά δικαιώματα των πολιτών τους, όπως η Κίνα, η Βιρμανία και η Αίγυπτος. Εξάλλου, υπενθυμίζουμε, εξακολουθεί να εκκρεμεί δικαστικά η υπόθεση blogme.gr, η οποία, ως απόπειρα ποινικοποίησης του απλού υπερ-συνδέσμου (link), μας εκθέτει στην παγκόσμια διαδικτυακή κοινότητα.

Διανύοντας μια εποχή κατά την οποία η ιδιωτικότητα συρρικνώνεται διαρκώς και τα κάθε λογής απόρρητα υποχωρούν σε βάρος των πολιτών, χάριν κρατικών και όχι μόνο σκοπιμοτήτων, και κατά την οποία το άτομο, ως μονάδα, συνθλίβεται από οικονομικά και επικοινωνιακά μεγαθήρια, διατηρούμε την πεποίθηση ότι η διαδικτυακή ανωνυμία ή ψευδωνυμία είναι στοιχειωδώς απαραίτητη εγγύηση για την εξασφάλιση τής ελεύθερης ατομικής έκφρασης, της πληροφοριακής αυτοδιάθεσης και του υγιούς δημόσιου διαλόγου.

Το ισχύον νομικό πλαίσιο επιτρέπει, υπό δικαστικές εγγυήσεις, την ταυτοποίηση ψευδώνυμων ή ανώνυμων χρηστών του διαδικτύου στις περιπτώσεις που τα συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα στην ελεύθερη έκφραση και στην ιδιωτικότητα, σταθμιζόμενα με την ανάγκη προστασίας άλλων σοβαρών έννομων αγαθών, κρίνεται ότι πρέπει να υποχωρήσουν. Το καθεστώς αυτό, σε συνδυασμό με την αυτορρύθμιση των ψηφιακών κοινοτήτων, θεωρούμε ότι είναι επαρκές για την προστασία από έκνομες αντικοινωνικές συμπεριφορές που εκδηλώνονται μέσω του διαδικτύου.

* Επισημαίνουμε ότι η νομοθέτηση εν θερμώ και καθ’ υπερβολή εκθέτει τη νομοθετική διαδικασία για έλλειψη νηφαλιότητας, απροσωποληψίας και ρυθμιστικής συνοχής.
* Υπενθυμίζουμε ότι η κοινωνία των blogs δεν συνιστά κλειστή κάστα για λίγους, με συγκεκριμένα συμφέροντα, αλλά αποτελεί καθρέφτη όλης της κοινωνίας, ανοιχτό πεδίο έκφρασης για οποιονδήποτε πολίτη.

Συνεπώς,

* Καλούμε την κυβέρνηση να δηλώσει σαφώς τις προθέσεις της και να διαψεύσει απερίφραστα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες σχετικά με πρόσθετη νομοθετική ρύθμιση της ελεύθερης έκφρασης στο διαδίκτυο.
* Καλούμε το σύνολο των πολιτικών και κοινωνικών φορέων να λάβουν θέση απέναντι στα σχέδια αυτά και να διατρανώσουν την αντίθεσή τους προς οποιαδήποτε νομοθετική πρωτοβουλία στο μέλλον η οποία θα έχει παρόμοια παράλογα χαρακτηριστικά.
* Επιφυλασσόμαστε για στενή παρακολούθηση του ζητήματος και για ανάπτυξη κάθε μορφής οργανωμένης δράσης (επικοινωνιακής, νομικής, θεσμικής).

Υπογράφουν οι ιδιοκτήτες των blogs,

* http://www.221.gr
* http://argos.wordpress.com
* http://arxediamedia.blogspot.com
* http://chouvi.blogspot.com
* http://www.e-rooster.gr
* http://giaskepsou.blogspot.com
* http://gtziralis.com
* http://histologion-gr.blogspot.com
* http://inlovewithlife.wordpress.com
* http://karounos.gr/blog
* http://krogias.blogspot.com
* http://larisaperivallon.wordpress.com
* http://magicasland.com
* http://metablogging.gr
* http://nefelikas.wordpress.com
* http://www.nylon.gr
* http://oneiros.gr/blog
* http://oraelladas.gr/blog
* http://papanotas.wordpress.com
* http://www.perlikos.gr
* http://petcoke.wordpress.com
* http://plagal.wordpress.com
* http://reality-tape.com
* http://rodiat7.blogspot.com
* http://sofianidis.blogspot.com
* http://stefadouros.blogspot.com
* http://voteforliberty.wordpress.com
* http://vrypan.net
* http://ziouzios.blogspot.com
* http://oikologio.gr/

και η πρωτοβουλία digitalrights.gr για τα δικαιώματα του πολίτη στον ψηφιακό κόσμο

Καλούμε όσους bloggers στηρίζουν το κείμενο αυτό να το αναρτήσουν στα ιστολόγιά τους.

Περισσότερες πληροφορίες

* Για την ομάδα freebloggers: Ζαφείρης Καραμπάσης (chocolatehorizon at yahoo.gr), Θωμάς Τζήρος (tom.tziros at gmail.com)
* Για την πρωτοβουλία digitalrights.gr: Αστέρης Μασούρας (asterios at gmail.com)

Το digitalrights.gr αποτελεί κόμβο πληροφόρησης για τα δικαιώματα του πολίτη στον ψηφιακό κόσμο. Μεταξύ άλλων, τα αντικείμενα δράσης περιλαμβάνουν ιδιωτικό απόρρητο (privacy), ανοικτά πρότυπα (open standards), πατέντες λογισμικού, πνευματικά δικαιώματα ψηφιακού περιεχομένου, και ελεύθερο λογισμικό.
Καταγράφηκε
dpurpler
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος



WWW
« Απάντηση #33 στις: Μάρτιος 02, 2008, 07:49:06 μμ »

Εγώ το έβαλα πάντως σε ΑσωπόςΣΟΣ και στα προσωπικά.

Inlove, το συζητάμε ήδη εδώ:

http://www.oikologio.gr/component/option,com_smf/Itemid,27/topic,1184.25/

Να τα ενώσουμε τα 2 θέματα;

Update: ΕΝΩΘΗΚΑΝ




Καταγράφηκε

Αλέξανδρος
http://asoposSOS.wordpress.com
giannis
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος



« Απάντηση #34 στις: Μάρτιος 03, 2008, 12:13:48 μμ »

Απ' ότι είδα έχει μπεί και στο αναδάσωση.

Μήπως θα έπρεπε να ανέβει και στην κεντρική του πόρταλ? Έτσι και αλλιώς φαίνεται στις υπογραφές και το οικολόγιο... άρα... τι κάνουμε?


Καταγράφηκε

The Keeper of the Seven Keys...
dpurpler
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος



WWW
« Απάντηση #35 στις: Μάρτιος 03, 2008, 12:28:42 μμ »

Δεν είμαστε blog βέβαια, αλλά και άλλοι από τους συμμετέχοντες δεν είναι.
Εγώ δεν διαφωνώ να μπει.
Διαφορετικά, ας το στηρίξει όποιο μέλος θέλει από το blog του.
Καταγράφηκε

Αλέξανδρος
http://asoposSOS.wordpress.com
paraxeno
Συνδεδεμένος Συνδεδεμένος



WWW
« Απάντηση #36 στις: Μάρτιος 03, 2008, 12:43:52 μμ »

χμμμμμ είμαι στους αναποφάσιστους για το οικολόγιο... δεν είμαστε μπλογκ, από την άλλη επειδή σηκώνουμε θέματα που μπορεί να πονάνε ίσως ναναι χρήσιμο, από την τρίτη άλλη, προσέχουμε όπως έχει συμφωνηθεί από την αρχή τις καταγγελίες, οπότε το θέμα δεν μας αγγίζει άμεσα όσον αφορά τον περιορισμό... θέλουμε την ελεύθερη έκφραση φυσικά αλλά δεν ξέρω εάν ειναι θέμα της κεντρικής σελίδας ότι αποφασίσουν οι πολλοί μαζί σας κι εγώ ...
Καταγράφηκε

"Εντροπίας Εγκώμιον"
giannis
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος



« Απάντηση #37 στις: Μάρτιος 03, 2008, 01:33:13 μμ »

Συμφωνώ στο ότι δεν είμαστε blog, και στο ότι διαχειριζόμαστε τις καταγγελίες με τέτοιο τρόπο ώστε ανώνυμες καταγγελίες να μην γίνονται δεκτές.

Σαφέστατα δεν είμαστε όλοι blogers, όμως μέσα στο φόρουμ γράφουμε τις σκέψεις μας χρησιμοποιώντας ψευδώνημα... άρα μήπως στην ουσία μπλογκάρουμε...?

Και από την άλλη το πόρταλ είναι κυρίως ειδησιογραφικό...

Δεν ξέρω, μήπως να το θέσουμε σε ψηφοφορία για κάνα δυο - τρείς μέρες?
Καταγράφηκε

The Keeper of the Seven Keys...
BUTTERFLY
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος



WWW
« Απάντηση #38 στις: Μάρτιος 03, 2008, 01:36:51 μμ »

Παιδια εγω το ανεβασα στο μπλογκ μου και θεωρω οτι αφορα ολους τους χρηστες του διαδικτυου, οχι μονο τους μπλογκερς. Ειναι καταφορη παραβιαση του δικαιωματος στην ελευθερη εκφραση. Αν ξεκινησει απο τα μπλογκς, ποιος ξερει που θα φτασει. Και ειναι απαραιτητο πλεον σαν πολιτες να δειχνουμε αλληλεγγυη και οχι μονο σε οσα μας αφορουν αμεσα!
Αυτα, καλημερα σας!
Υ.Γ. Σουπερ οι αλλαγες παιδια!
Καταγράφηκε

Χριστινα
"Η δυναμη σου πελαγος κι η θεληση μου βραχος"
inlovewithlife
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος


WWW
« Απάντηση #39 στις: Μάρτιος 03, 2008, 02:43:12 μμ »

Να σταλεί και με τη μηχανή μέηλ που έχουμε.

Ήρθε η ώρα να ανοίξουμε θέματα διαδικτύου κα Κοινωνίας της Πληροφορίας στην κοινωνία. Έστω και με αφορμή μία αρνητική συγκυρία. Ως οικολόγιο μας ενδιαφέρει άμεσα. Αν δεν ασχοληθούμε εμείς με κυβερνοακτιβισμό και ψηφιακά δικαιώματα, τότε ποιος?
Καταγράφηκε
giannis
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος



« Απάντηση #40 στις: Μάρτιος 03, 2008, 02:52:31 μμ »

Συμφωνώ με τον inlove ότι το οικολόγιο δεν μπορεί να μείνει αδιάφορο στην υπόθεση...

Και μία παρατήρηση... δεν έχουμε μηχανή για τα μεήλ... χειροκίνητα τα στέλνουμε! Και δεν ξέρω αν μπορούμε να στείλουμε το δελτίο τύπου σαν οικολόγιο... Σαν ενημερωτικό ίσως?
Καταγράφηκε

The Keeper of the Seven Keys...
inlovewithlife
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος


WWW
« Απάντηση #41 στις: Μάρτιος 03, 2008, 03:06:32 μμ »

Δεν είναι ανάγκη να το στείλουμε ως οκολόγιο για να μην φαίνεται ότι καπελώνουμε. Ας το βάλουμε στην κεντρική σελίδα όπως κάνουν όλοι. Αλλά πρέπει να το στείλει κάποιος γιατί η πρωτοβουλία που το ξεκινησε δεν είχε από τα πριν συγκεντρωμένα μέηλ από εφημερίδες κτλ, οπότε ας βοηθήσουμε εκεί.

Επίσης όποιος το αναρτήσει να το πάρει από εδώ, που βρίσκεται στην τελική του μορφή μαζί με τις υπογραφές αλλά και να υπογράψει. Ο υπογραφές έχουν πενταπλασιαστεί από την ώρα που ξεκίνησε.

http://el.freebloggers.wikia.com/wiki/%CE%A0%CE%B9%CE%BF-%CE%BD%CE%AD%CE%BF_%CE%B4%CE%B5%CE%BB%CF%84%CE%AF%CE%BF_%CF%84%CF%8D%CF%80%CE%BF%CF%85%21
Καταγράφηκε
dpurpler
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος



WWW
« Απάντηση #42 στις: Μάρτιος 04, 2008, 01:03:38 πμ »

και αφού μάλλον οι περισσότεροι είμαστε υπέρ (100% από τους ψηφίσαντες αυτή την στιγμή), μάλλον θα πρέπει να το βάλουμε και στο newsletter.

Στο πρωτοσέλιδο πρέπει να μπει άμεσα, αν καθυστερίσουμε δεν έχει νόημα.

Αύριο καλό θα είναι να το βάλουμε, οπότε, όσοι έχουν αντιρήσεις ας τις εκφράσουν τώρα!
Καταγράφηκε

Αλέξανδρος
http://asoposSOS.wordpress.com
giannis
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος



« Απάντηση #43 στις: Μάρτιος 04, 2008, 01:45:45 πμ »

Έχω ορίσει ως διάρκεια της ψηφοφορίας τις 3 ημέρες, με το σκεπτικό ότι θα πρέπει να έχουν την ευκαιρία να εκφραστούν όσο το δυνατό περισσότερα μέλη.

Εφόσον αποφασίσουμε θετικά, θα το συμπεριλάβουμε και στο νιουζλέττερ.

Καταγράφηκε

The Keeper of the Seven Keys...
andriana
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος



« Απάντηση #44 στις: Μάρτιος 04, 2008, 01:54:20 πμ »

χρησιμοποιουμε το διαδικτυο ως μέσο έκφρασης , ανεξαρτητα αν ειμαστε μπλογκ ή όχι.  κι αυτο  είναι λόγος για να το αναρτησουμε στη κεντρική.
Καταγράφηκε

Your life is your mind!
giannis
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος



« Απάντηση #45 στις: Μάρτιος 04, 2008, 01:57:43 πμ »

χρησιμοποιουμε το διαδικτυο ως μέσο έκφρασης , ανεξαρτητα αν ειμαστε μπλογκ ή όχι.  κι αυτο  είναι λόγος για να το αναρτησουμε στη κεντρική.

Το κουκί σας το ρίξατε...?

Αν όχι παρακαλώ εδώ >>> http://www.oikologio.gr/forum/index.php?topic=1242.0



Καταγράφηκε

The Keeper of the Seven Keys...
διομηδης σταθης
Συνδεδεμένος Συνδεδεμένος


WWW
« Απάντηση #46 στις: Μάρτιος 04, 2008, 06:40:19 πμ »

μπράβο, μπράβο, μπράβο...
και τώρα που κάναμε την επανάστασή μας ενάντια στο κράτος και την εξουσία, πάμε για ύπνο με ήσυχη τη συνείδησή μας, με ανοικτά τα pcια να φαίνεται ότι είμαστε μέσα στο forum, οικολόγοι γαρ,
Για μένα το διαδίκτυο είναι  η πληροφορία, η ενημέρωση, η γνώση, η άμεση δημοσιογραφία, το όχημα, το μεσο αλλά... είναι σίγουρα καλύτερα να πας με αεροπλάνο στη Μαδρίτη
αλλά αν δεν κατέβεις από αυτό να γυρίσεις την πόλη, να δεις, να μυρίσεις να αφουγκραστείς, να ψωνίσεις, να περπατήσεις...έχεις πάει στη Μαδρίτη; δεν έχεις πάει στη Μαδρίτη!!!
Έτσι είναι και το διαδίκτυο, θα πρέπει να είμαστε το όχημα αλλά και εκείνοι που θα κατέβουμε να ατιδράσουμε δυναμικά μέσα από κινητοποιήσεις και όχι από τα πληκτρολόγια μόνο. Άλλωστε ήδη έχουμε κάνει το πρώτο βήμα και μάλλον το σημαντικότερο. Σηκωθήκαμε από τους καναπέδες και τουλάχιστον μιλάμε μεταξύ μας.
...Επιφυλασσόμαστε για στενή παρακολούθηση του ζητήματος και για ανάπτυξη κάθε μορφής οργανωμένης δράσης (επικοινωνιακής, νομικής, θεσμικής)...( σιγά μη σκίσουμε κάνα καλσόν)!!! Θυμός
Υπάρχει ένας κίνδυνος να γίνουμε γραφικοί όσοι ασχολούμαστε με το διαδίκτυο, να γίνουμε οι νέοι Τζέημς Ντιν του πληκτρολογίου.
Εάν υπάρξουν λοιπόν προσπάθειες φίμωσης θα πρέπει να αντιδράσουμε δυναμικά, καθώς... οργή λαού φωνή Θεού. Ούτε επικοινωνιακά, ούτε νομικά, ούτε θεσμικά...απλά αντρίκια. (και για να μη θεωρηθώ μισογύνης ξέρω πολλές γυναίκες που είναι Αντράκια με Αλφα κεφαλαίο).
Υ.Γ. Τα blogs δεν είναι ιδιοκτησία μας, ανήκουν σε όλους εκείνους που θέλουν να μοιραστούν μια κουβέντα μαζί μας, που βρίσκουν χώρο για να πουν την άποψή τους, που θέλουν απλά να επικοινωνούν χωρίς πρωτόκολλα.
Καταγράφηκε

dpurpler
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος



WWW
« Απάντηση #47 στις: Μάρτιος 04, 2008, 10:25:43 πμ »

Μία ερώτηση.

Απομονώνοντας αυτή και μόνη την ενέργεια της αντίδρασης και του κειμένου και της δημοσίευσης, χωρίς προεκτάσεις σε πριν και μετά και εναλλακτικές λύσεις, θεωρείς ότι κάνει κακό;

Δηλαδή, καλύτερα να μην κάναμε τίποτε παρά να κάνουμε αυτό που κάνουμε;

Το ρωτάω αυτό, γιατί τίποτε από όσα λέγονται στο κείμενο (που δεν είναι οικολογικό και κακώς το συνέδεσες) δεν απαγορεύει στους συμμετέχοντες να συμμετέχουν σε άλλες ενέργειες.

Και ποιός είναι ο καλύτερος τρόπος να υπερασπιστείς την ελευθερία του λόγου από το να τον χρησιμοποιήσεις;;;
Καταγράφηκε

Αλέξανδρος
http://asoposSOS.wordpress.com
διομηδης σταθης
Συνδεδεμένος Συνδεδεμένος


WWW
« Απάντηση #48 στις: Μάρτιος 04, 2008, 01:27:25 μμ »

 Χαμόγελοη υπεράσπιση του λόγου είναι υποχρέωση όλων των υγειώς σκεπτόμενων ανθρώπων, άλλωστε ο Βολτέρος έχει μιλήσει χρόνια πριν για αυτό.
Η άποψή μου όμως είναι ότι για όλα χρειάζεται μετά τη θεωρία να ακολουθεί και πράξη,
όχι μόνο εκ του ασφαλούς πληκτρολογίου καταγγελίες και αφορισμοί.
Δεν είπα ότι είναι οικολογικό το κείμενο...
Απλά μου φαίνεται ότι δε φτάνει να γράφουμε δελτία τύπου, καταγγελίες, διαδικτιακές πρωτοβουλίες χωρίς την φυσική συμμετοχή μας.
Δεν κατηγορώ ούτε τους συντάκτες, ούτε τους συμμετέχοντες, διαφωνώ κάθετα με αντιδράσεις που όριο τους έχουν το διαδίκτυο, δεν είμαστε ξεκομμένοι από την κοινωνία Κλείσιμο ματιού
Καταγράφηκε

paraxeno
Συνδεδεμένος Συνδεδεμένος



WWW
« Απάντηση #49 στις: Μάρτιος 04, 2008, 03:12:58 μμ »

πράξη δεν ειναι η συνέχιση αυτού που ο καθένας μας έκανε μέχρι τώρα στο μπλογκ ή τη σελίδα του?

σεβόμενος φυσικά όσα σεβόταν μεχρι τώρα???
Καταγράφηκε

"Εντροπίας Εγκώμιον"
Σελίδες: 1 [2] 3 4 |   Πάνω
Εκτύπωση
Μεταπήδηση σε: