Σύνδεση

Καλώς ήρθατε Επισκέπτης.






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Χάσατε το mail ενεργοποίησης?

Ημερολόγιο

Ιούνιος 2008
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
Ιούλιος 2008
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Τελευταίοι σύνδεσμοι...

Greenia Bookmark Detail 
Kαλοκαίρι στην πόλη Bookmark Detail 
Το ημερολόγιο ενός δασκάλου Bookmark Detail 
ΚΠΕ Ακράτας Bookmark Detail 
Παρουσίαση PowerPoint Bookmark Detail 
ManagEnergy Bookmark Detail 
Περιβάλλον για Νέους της Ευρώπης Bookmark Detail 
EPAEDIA - μια εγκυκλοπαίδεια για το περιβάλλον Bookmark Detail 
Εκδηλώθηκαν 1.500 πυρκαγιές σε τρεις μήνες PDF E-mail
23.06.08

Υψηλός κίνδυνος για πυρκαγιές στις περιοχές Αθηνών, Αν. Αττικής, Δ. Αττικής, Πειραιώς (συμπεριλαμβανομένου και του Δήμου Τροιζήνας), Βοιωτίας και Εύβοιας

Πηγή: εφημερίδα ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Ο πύρινος εφιάλτης που κατέκαψε πέρυσι το καλοκαίρι εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα και στοίχισε τη ζωή σε δεκάδες πολίτες, επανήλθε και φέτος νωρίτερα απ ότι όλοι περίμεναν.

Οι ισχυροί άνεμοι των τελευταίων ημερών συνέβαλαν τα μέγιστα στην εκδήλωση δεκάδων πυρκαγιών σε όλη την Ελλάδα. Το Πυροσβεστικό Σώμα έχει τεθεί σε κατάσταση «κόκκινου» συναγερμού, καθώς στις περισσότερες περιοχές της χώρας κινδυνεύουν να εκδηλωθούν φωτιές εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων.
Περιοχές
Σύμφωνα με το έκτακτο ανακοινωθέν της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) υπάρχει για τις περιοχές: Αθηνών, Ανατολικής Αττικής, Δυτικής Αττικής, Πειραιώς (συμπεριλαμβανομένου και του Δήμου Τροιζήνας), Βοιωτίας και Εύβοιας.

Ολες οι κρατικές υπηρεσίες και οι δήμοι και νομαρχίες των παραπάνω περιοχών βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα.

Οι υπεύθυνοι της Πυροσβεστικής εκτιμούν ότι οι εικόνες καταστροφής της Παρασκευής από την περιοχή του Καλάμου είναι δυστυχώς μόνον η αρχή.

Οι εμπρηστές εκμεταλλεύονται τα 8 μποφόρ που πνέουν και επιχειρούν να κάψουν τις περιοχές «φιλέτα» που μπορούν να οικοπεδοποιηθούν. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο το γεγονός ότι πολλές από τις πυρκαγιές των τελευταίων τριών 24ώρων εκδηλώθηκαν σε περιοχές με μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον όπως το Γύθειο, η Ελευσίνα, η Μαγνησία, η Σαλαμίνα και η Αχαϊα.

Εστίες
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, μέσα σε τρεις μήνες, από τον Απρίλιο μέχρι σήμερα έχουν εκδηλωθεί περισσότερες από 1.500 πυρκαγιές, κυρίως σε δασικές περιοχές. Μόνο το χρονικό διάστημα 13-17 Ιουνίου άναψαν πάνω από 160 φωτιές, ενώ από την Πέμπτη μέχρι χθες το απόγευμα είχαν εκδηλωθεί τουλάχιστον 150 πυρκαγιές και χθες πάνω από 50 εστίες.

Εκτός, όμως, από τις καιρικές συνθήκες, οι εμπρηστές εκμεταλλεύονται και την έλλειψη ετοιμότητας του κρατικού μηχανισμού και των τοπικών αρχών, οι οποίοι φαίνεται ότι δεν πήραν μαθήματα από την περσινή τραγωδία.

Μέσα στο Σαββατοκύριακο οι πιο σοβαρές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν στο Ζευγολατιό Κορινθίας (πιθανότατα ξεκίνησε από χωματερή της περιοχής) όπου για λίγη ώρα έκλεισε και η Εθνική οδός.

Επίσης, την Κυριακή το μεσημέρι εκδηλώθηκε φωτιά στην Ελευσίνα και μάλιστα κινδύνευσαν και οι εγκαταστάσεις των Ναυπηγείων. Φωτιά εκδηλώθηκε στη Λευκάδα σε γεωργική έκταση και στην Ψάθα στο Πόρτο Γερμενό.

Επίσης, επικίνδυνα περιστατικά αντιμετώπισαν οι πυροσβέστες σε Μικροθήβες Μαγνησίας και στη Στέρνα Αργολίδας, οι οποίες κατέκαψαν γεωργικές εκτάσεις, καθώς και στον δήμο Ωλενίας στην Αχαϊα όπου κινδύνευσαν σπίτια και καταστράφηκαν περιουσίες.

προσθέστε το άρθρο σε μηχανές social bookmarking
Reddit! Del.icio.us! Google! Live! Facebook! StumbleUpon! Yahoo! Free social bookmarking plugins and extensions for Joomla! websites!
 
< Προηγ.   Επόμ. >
Το όνομά σας(*)
Το e-mail σας(*)
e-mail φίλου (*)
Μήνυμα

Ψηφοφορία

Ποιο θεωρείτε ως προτεραιότητα ουσιαστικής δράσης για την προστασία του περιβάλλοντος στην Ελλάδα;
 

Αναζήτηση

joomla templates by dezinedepot
© 2008 Oikologio
Το Joomla! είναι ελεύθερο λογισμικό με άδεια GNU/GPLe.
H ελληνική διανομή είναι μια προσφορά της onScreen