Σύνδεση

Καλώς ήρθατε Επισκέπτης.






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Χάσατε το mail ενεργοποίησης?

Ημερολόγιο

Μάρτιος 2010
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
28 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

Τελευταίοι σύνδεσμοι...

http://www.biotechwatch.gr/ Bookmark Detail 
http://www.perivallon21.gr/ Bookmark Detail 
ΓΑΙΑ - Περιβαλλοντικός και Πολιτιστικός σύλλογος Μεσσαπίας Bookmark Detail 
Βρες το Οικολογικό Αποτύπωμα του Σχολείου σου!!! Bookmark Detail 
http://xaradros.blogspot.com/ Bookmark Detail 
http://kontodespoti.blogspot.com/ Bookmark Detail 
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ Bookmark Detail 
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΚΑΤΑ ΤΙΣ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑΣ Bookmark Detail 
Πρόστιμα για Τάφρο 66 και Λουδία PDF E-mail
26.02.10

loudias-aggelioforos425xΔημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2010 | ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ

Να προλάβουν νέα επεισόδια με νεκρά ψάρια στα δυο μολυσμένα κανάλια της Τάφρου 66 και του Λουδία προσπαθούν οι συναρμόδιοι φορείς. Με πρωτοβουλία της γενικής γραμματέα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Μαρίας Λιονή, πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη με τους νομάρχες Πέλλας και Ημαθίας και υπηρεσιακά στελέχη.

Στόχος να μην επαναληφθούν τα φαινόμενα των τελευταίων ετών, με τη ρύπανση να χτυπά «κόκκινο» στα δυο στραγγιστικά κανάλια, τη δυσοσμία να πνίγει τους κατοίκους των περιοχών γύρω από αυτά όλο το καλοκαίρι και τα νεκρά ψάρια να δημιουργούν μια αποκρουστική εικόνα.

Αποτελεσματικά μέτρα δεν είναι δυνατό να ληφθούν από αυτό το καλοκαίρι κι έτσι τα άμεσα μέτρα θα αφορούν ελέγχους και τσουχτερά πρόστιμα για όποιον εντοπιστεί να ρυπαίνει. Η κ. Λιονή επισήμανε πως θα πρέπει να υπάρξει αυστηρή τήρηση της νομοθεσίας περί διάθεσης των αποβλήτων από όλους και σε όλη τη διάρκεια του έτους και ειδικά το καλοκαίρι, όταν τα δυο «τροποποιημένα υδάτινα σώματα» δέχονται και τις μεγαλύτερες πιέσεις. Ειδικά το διάστημα που λειτουργούν οι εταιρίες μεταποίησης αγροτικών προϊόντων (κονσερβοποιίες) και παράλληλα γίνονται οι αρδεύσεις των καλλιεργειών, οι έλεγχοι των συναρμόδιων φορέων για τον περιορισμό της ρύπανσης θα πρέπει να είναι διαρκείς και ενδελεχείς.

Μόλυνση

Οπως τόνισε η κ. Λιονή, «μια σειρά από βιομηχανίες διοχετεύουν τα λύματά τους στα δυο κανάλια, υπάρχουν σημαντικότατες πιέσεις από τις γεωργικές καλλιέργειες, με επιβάρυνση από νιτρικά, φυτοφάρμακα, λιπάσματα κ.τ.λ. και με υπεράντληση υδάτων για άρδευση. Στον πυθμένα των καναλιών υπάρχει ίζημα με μεγάλο οργανικό φορτίο και, όποτε λιγοστεύουν οι ποσότητες νερού, περιορίζεται το οξυγόνο και πεθαίνουν τα ψάρια. Το μολυσμένο νερό χρησιμοποιείται στην άρδευση καλλιεργειών και υπάρχει κίνδυνος η μόλυνση να περάσει ακόμη και στην τροφική αλυσίδα. Πρόκειται για ένα σύνθετο περιβαλλοντικό πρόβλημα, με προφανείς κοινωνικές και οικονομικές προεκτάσεις».

Η κ. Λιονή ανακοίνωσε πως άμεσα «πρέπει να λάβουμε όλα τα απαιτούμενα μέτρα, προκειμένου να μην επαναληφθούν εικόνες ανάλογες του παρελθόντος. Θα συνεχίσουμε τους αυστηρούς ελέγχους και την πολιτική επιβολής σημαντικών προστίμων στους παραβάτες που θα εντοπίζονται. Μέσα στον επόμενο μήνα θα συγκαλέσουμε σύσκεψη με όλους τους τοπικούς φορείς των δύο νομών».


προσθέστε το άρθρο σε μηχανές social bookmarking
Reddit! Del.icio.us! Google! Live! Facebook! StumbleUpon! Yahoo! Free social bookmarking plugins and extensions for Joomla! websites!
Discuss Topic (0)
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Επισκέψεις από 09/2007

Επισκέπτες: 11115902
Το όνομά σας(*)
Το e-mail σας(*)
e-mail φίλου (*)
Μήνυμα

Αναζήτηση

Προσεχείς εκδηλώσεις

Δέν υπάρχουν γεγονότα

Blogs

ANADASOSI
ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ
ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ
whispering planet
Asopos SOS
joomla templates by dezinedepot
© 2010 Oikologio
Το Joomla! είναι ελεύθερο λογισμικό με άδεια GNU/GPLe.
H ελληνική διανομή είναι μια προσφορά της onScreen