Σύνδεση

Καλώς ήρθατε Επισκέπτης.






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Χάσατε το mail ενεργοποίησης?

Ημερολόγιο

Μάρτιος 2010
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
28 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

Τελευταίοι σύνδεσμοι...

http://www.biotechwatch.gr/ Bookmark Detail 
http://www.perivallon21.gr/ Bookmark Detail 
ΓΑΙΑ - Περιβαλλοντικός και Πολιτιστικός σύλλογος Μεσσαπίας Bookmark Detail 
Βρες το Οικολογικό Αποτύπωμα του Σχολείου σου!!! Bookmark Detail 
http://xaradros.blogspot.com/ Bookmark Detail 
http://kontodespoti.blogspot.com/ Bookmark Detail 
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ Bookmark Detail 
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΚΑΤΑ ΤΙΣ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑΣ Bookmark Detail 
Εισήγηση στο ΣτΕ να μην κτιστούν εννέα κατοικίες στην Ύδρα PDF E-mail
08.03.10

(ANA) – 21 ώρες πριν

Στο Ε΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας η σύμβουλος Επικρατείας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου πρότεινε να γίνει δεκτή η αίτηση της "Ελληνικής Εταιρείας για την Προστασία τη Περιβάλλοντος και της Πολιτιστικής Κληρονομιάς" και του "Συλλόγου Οικολόγων Ύδρας - Η Υδραίια Φώκια" και να ακυρωθεί ως παράνομη η από 1.12.2006 απόφαση του υπουργού Πολιτισμού με την οποία εγκρίθηκε η ανέγερση εννέα διώροφων κατοικιών, συνολικού εμβαδού 698 τ.μ. στη θέση Αυλάκι (λόφος Αγ. Αθανασίου) του δήμου Ύδρας.

 

Να σημειωθεί ότι η Ύδρα με ένα πλέγμα νομοθετικών διατάξεων (αρχαιολογικού νόμου, κ.λπ.) έχει χαρακτηριστεί ως χρήζουσα ειδικής προστασίας, ως ιστορικός τόπος, ως τόπος ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και τόπος χρήζων ειδικής κρατικής προστασίας, κ.λπ., ενώ ο οικισμός της Ύδρας έχει χαρακτηριστεί ως παραδοσιακός.

Η κα Σακελλαροπούλου ανέφερε ότι σύμφωνα με το άρθρο 24 του Συντάγματος που επιτάσσει τη λήψη από το κράτος προληπτικών και κατασταλτικών μέτρων για την προστασία του πολιτιστικού περιβάλλοντος, "η οποία συνίσταται στη διατήρηση στο διηνεκές αναλλοίωτων των μνημείων και των λοιπών στοιχείων που το συγκροτούν, οι όροι και περιορισμοί δόμησης και εν γένει οι ρυθμίσεις πολεοδομικού χαρακτήρα που αφορούν σε οικισμούς που έχουν χαρακτηριστεί ως ιστορικά διατηρητέα μνημειακά συγκροτήματα, όπως ο οικισμός της Ύδρας, δεν επιτρέπεται να είναι δυσμενέστεροι για το περιβάλλον από τους όρους και περιορισμούς που ίσχυαν προηγουμένως ή να έχουν ως αποτέλεσμα την μελλοντική καταστροφή ή την υποβάθμιση της φυσιογνωμίας των μνημειακών στοιχείων του οικισμού".

Η σύμβουλος Επικρατείας ανέφερε ότι σύμφωνα με παλαιότερες αποφάσεις του ΣτΕ του 1997, είναι δυνατή η οικοδόμηση οικοπέδων εντός του οικισμού της Ύδρας, εφόσον αποδεικνύεται ότι προϋπήρξαν κτίσματα πριν την έναρξη ισχύος του αρχαιολογικού νόμου και υπό την προϋπόθεση ότι θα εκδοθεί απόφαση του υπουργού Πολιτισμού που θα επιτρέπει την ανέγερση. Στην συγκεκριμένη περίπτωση, ανέφερε η Σακελλαροπούλου, εφόσον εγκρίθηκε η ανέγερση συγκροτήματος εννέα κατοικιών μέσα στον οικισμό της Ύδρας, χωρίς προηγουμένως να έχει ερευνηθεί εάν στο οικόπεδο προϋπήρχε κτίσμα, η έγκριση αυτή είναι μη νόμιμη και ακυρωτέα. Η σύμβουλος Επικρατείας κατέληξε ότι ο οικισμός της Ύδρας προστατεύεται ως μνημείο και κατά συνέπεια δεν υπάρχουν περιθώρια διαλόγου για δόμηση σε τμήμα του το οποίο ήταν ανέκαθεν αδόμητο. Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή του.

© 2010 ΑΘΗΝΑΪΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=139124


προσθέστε το άρθρο σε μηχανές social bookmarking
Reddit! Del.icio.us! Google! Live! Facebook! StumbleUpon! Yahoo! Free social bookmarking plugins and extensions for Joomla! websites!
Discuss Topic (0)
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Επισκέψεις από 09/2007

Επισκέπτες: 11209835
Το όνομά σας(*)
Το e-mail σας(*)
e-mail φίλου (*)
Μήνυμα

Αναζήτηση

Προσεχείς εκδηλώσεις

Δέν υπάρχουν γεγονότα

Blogs

ANADASOSI
ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ
ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ
whispering planet
Asopos SOS
joomla templates by dezinedepot
© 2010 Oikologio
Το Joomla! είναι ελεύθερο λογισμικό με άδεια GNU/GPLe.
H ελληνική διανομή είναι μια προσφορά της onScreen