Σύνδεση

Καλώς ήρθατε Επισκέπτης.






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Χάσατε το mail ενεργοποίησης?

Ημερολόγιο

Άυγουστος 2010
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Τελευταίοι σύνδεσμοι...

Περιβαλλοντική Νομοθεσία Bookmark Detail 
http://www.biotechwatch.gr/ Bookmark Detail 
http://www.perivallon21.gr/ Bookmark Detail 
ΓΑΙΑ - Περιβαλλοντικός και Πολιτιστικός σύλλογος Μεσσαπίας Bookmark Detail 
Βρες το Οικολογικό Αποτύπωμα του Σχολείου σου!!! Bookmark Detail 
http://xaradros.blogspot.com/ Bookmark Detail 
http://kontodespoti.blogspot.com/ Bookmark Detail 
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ Bookmark Detail 
Σχέδιο προστασίας από το Sea Diamond PDF E-mail
19.03.10

svship_wideweb__470x3120Σύστημα περιβαλλοντικής προστασίας της θαλάσσιας περιοχής της Σαντορίνης από πιθανές διαρροές του ναυαγίου του Sea Diamond διαμόρφωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος.
Πηγή: εφημερίδα ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Photo: Reuters

Σύστημα περιβαλλοντικής προστασίας της θαλάσσιας περιοχής της Σαντορίνης από πιθανές διαρροές του ναυαγίου του Sea Diamond διαμόρφωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος.

Το σύστημα θα υλοποιηθεί από την πλοιοκτήτρια εταιρεία που θα αναλάβει και τη σχετική δαπάνη, σε συνεργασία με το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Θήρας. Με το σύστημα αυτό, το υπουργείο Περιβάλλοντος υποστηρίζει ότι θα εξασφαλισθεί η αντιμετώπιση κάθε κινδύνου που μπορεί να προέρχεται από το ναυάγιο.

Mε φράγματα θα απομονώνεται η θαλάσσια περιοχή άνωθεν του ναυαγίου και οι ρύποι θα εγκλωβίζονται. Ακολούθως θα τους εντοπίζει ένας πλωτός τηλεμετρικός σταθμός και θα ειδοποιεί το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Θήρας. Οι μικρές διαρροές θα καταπολεμούνται με το σύστημα βιοεξυγίανσης και οι μεγαλύτερες θα συλλέγονται και θα απομακρύνονται.

H ανακοίνωση προκάλεσε την αντίδραση του βουλευτή της Ν.Δ. Κ. Μητσοτάκη ο οποίος καλεί τη κυβέρνηση να κάνει πράξη την προεκλογική της εξαγγελία για ανέλκυση του ναυαγίου και χαρακτηρίζει την παρέμβαση του υπουργείου ως «αμφιβόλου αποτελεσματικότητας».


Σχετικό θέμα ΥΠΕΑΚ - Ολοκληρωμένο πρόγραμμα για την αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων του ναυαγίου του Sea Diamond

(ANA) – 22 ώρες πριν

Oλοκληρωμένο σύστημα περιβαλλοντικής προστασίας της θαλάσσιας περιοχής της Σαντορίνης διαμόρφωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, τρία χρόνια μετά το ναυάγιο του κρουαζιερόπλοιου Sea Diamond και παρότι τα αποτελέσματα των αναλύσεων του Ελληνικού Κέντρου Θαλάσσιων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ) εμφανίζονται αρκετά καθησυχαστικά.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, η πλοιοκτήτρια εταιρεία Louis Hellenic Cruises συμφώνησε να αναλάβει τις σχετικές δαπάνες και να το υλοποιήσει σε συνεργασία με το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Θήρας. Το ολοκληρωμένο σύστημα περιβαλλοντικής προστασίας του ΥΠΕΚΑ περιλαμβάνει τις ακόλουθες δράσεις: · Συνέχιση και συστηματοποίηση του προγράμματος παρακολούθησης των περιβαλλοντικών επιπτώσεων του ναυαγίου από το ΕΛΚΕΘΕ. · Συστηματική συντήρηση των πλωτών φραγμάτων στην περιοχή του ναυαγίου, για όσο χρόνο αυτό είναι απαραίτητο. ·

Μελέτη και εγκατάσταση πλωτού τηλεμετρικού σταθμού, ο οποίος θα εντοπίζει άμεσα την ύπαρξη σημαντικής διαφυγής πετρελαίου και θα στέλνει τα αποτελέσματα σε κεντρικό υπολογιστικό σύστημα στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Θήρας. · Προμήθεια και ετοιμότητα ειδικού εξοπλισμού συλλογής πιθανών ρύπων. · Διερεύνηση της σκοπιμότητας εγκατάστασης συστήματος βιοεξυγίανσης μέσα στην περιοχή με τα πλωτά φράγματα. Θα περιλαμβάνει αντλία διασκορπισμού «ειδικών θρεπτικών» και αυξημένες συγκεντρώσεις αυτόχθονων, θαλάσσιων μικροοργανισμών που διασπούν τα πετρελαιοειδή.

Η πρωτοβουλία αυτή του ΥΠΕΚΑ εξασφαλίζει ότι η παρακολούθηση των περιβαλλοντικών συνθηκών στην περιοχή θα γίνεται με συστηματικό και αποτελεσματικό τρόπο. Η πρόταση αυτή αντιμετωπίζει πιθανές διαρροές, καθώς με φράγματα θα απομονώνεται η θαλάσσια περιοχή άνωθεν του ναυαγίου και αυτές θα εγκλωβίζονται. Ακολούθως θα τις εντοπίζει ένας πλωτός τηλεμετρικός σταθμός και θα ειδοποιεί το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Θήρας.

Οι μικρές διαρροές θα καταπολεμούνται με το σύστημα βιοεξυγίανσης και οι μεγαλύτερες θα συλλέγονται και θα απομακρύνονται. Παράλληλα, το ΕΛΚΕΘΕ θα συνεχίσει να παρακολουθεί την περιοχή και να κάνει μετρήσεις για την ανίχνευση επιπτώσεων στην ποιότητα του νερού και στους υδρόβιους οργανισμούς.

© 2010 ΑΘΗΝΑΪΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

 


προσθέστε το άρθρο σε μηχανές social bookmarking
Reddit! Del.icio.us! Google! Live! Facebook! StumbleUpon! Yahoo! Free social bookmarking plugins and extensions for Joomla! websites!
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Επισκέψεις από 09/2007

Επισκέπτες: 12894670
Το όνομά σας(*)
Το e-mail σας(*)
e-mail φίλου (*)
Μήνυμα

Αναζήτηση

Προσεχείς εκδηλώσεις

Δέν υπάρχουν γεγονότα

Blogs

ANADASOSI
ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ
ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ
whispering planet
Asopos SOS
joomla templates by dezinedepot
© 2010 Oikologio
Το Joomla! είναι ελεύθερο λογισμικό με άδεια GNU/GPLe.
H ελληνική διανομή είναι μια προσφορά της onScreen