Σύνδεση

Καλώς ήρθατε Επισκέπτης.


Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Χάσατε το mail ενεργοποίησης?

Ημερολόγιο

Ιούνιος 2008
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Τελευταίοι σύνδεσμοι...

Το ημερολόγιο ενός δασκάλου Bookmark Detail 
ΚΠΕ Ακράτας Bookmark Detail 
Παρουσίαση PowerPoint Bookmark Detail 
ManagEnergy Bookmark Detail 
Περιβάλλον για Νέους της Ευρώπης Bookmark Detail 
EPAEDIA - μια εγκυκλοπαίδεια για το περιβάλλον Bookmark Detail 
Ο κόσμος καίγεται! (φυλλάδιο) Bookmark Detail 
ΞΕ-ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΗ ΘΕΣΗ ΣΑΣ! (φυλλάδιο) Bookmark Detail 
Ανταπόκριση από τις Ποδηλατοπορείες της Κυριακής 06-04-08 PDF E-mail
06.04.08

Από το podilates.gr

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΟΔΗΛΑΤΟΠΟΡΕΙΑ 6/4/2008
Ανέλπιστη επιτυχία είχε η Ποδηλατοπορεία που οργανώθηκε σήμερα για πρώτη φορά σε πανελλαδική κλίμακα από τοπικές ομάδες και κινήσεις ποδηλατών. Χιλιάδες ποδηλάτες από όλη τη χώρα βγήκαν στους δρόμους και έδειξαν έμπρακτα την αντίθεσή τους στην παντοκρατορία του ΙΧ, στον παραλογισμό και την ανικανότητα των ιθυνόντων που έχουν καταδικάσει το ποδήλατο, αυτό το ιδανικό για τις αστικές μετακινήσεις μέσο, στην αφάνεια ενώ επιμένουν να υποστηρίζουν το ΙΧ.

Για κάποιες πόλεις ήταν η πρώτη ποδηλατοπορεία που πραγματοποιήθηκε ενώ σε όσες είχαν γίνει ξανά ποδηλατικές κινητοποιήσεις το πλήθος που συμμετείχε ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι στη Θεσσαλονίκη, όταν η κεφαλή της ποδηλατοπορείας είχε φθάσει στο Λευκό Πύργο, η ουρά βρισκόταν ακόμη στην Πλατεία Αριστοτέλους. Πολύ ικανοποιημένοι είναι και οι διοργανωτές στο Ηράκλειο, το Ρέθυμνο και τα Χανιά. Ειδικά στα Χανιά, η ποδηλατοπορεία συνοδεύτηκε από συμβολική χάραξη ποδηλατοδρόμου. Ούτε η βροχή δεν πτόησε τους ποδηλάτες της Καλαμάτας, της Δράμας και της Πάτρας.
Στην Αθήνα, όπου τον τελευταίο καιρό κάθε ποδηλατοπορεία είναι μεγαλύτερη από την προηγούμενη, η συμμετοχή ξεπέρασε τα 2.500 ποδήλατα. Κατά τη διάρκεια της ποδηλατοπορείας οι ποδηλάτες θυροκόλλησαν τα αιτήματά τους στο ΥΠΕΧΩΔΕ και στο Δημαρχείο, έκαναν στάση μπροστά από τη βουλή και κατέληξαν στο Πεδίο του Αρεως, για πικ-νικ στον ήλιο.
Ποδηλατοπορείες έγιναν σε τουλάχιστον 18 πόλεις, ενώ σε τρεις πόλεις (Καρδίτσα, Σέρρες, Σπάρτη) τα ποδήλατα θα βγουν στους δρόμους την επόμενη Κυριακή, 12 Απριλίου.
Υπό την πίεση των κινητοποιήσεών, τις τελευταίες ημέρες πέφτουν βροχή οι δηλώσεις και οι εξαγγελίες υπέρ του ποδηλάτου. Επιφυλασσόμαστε να τις σχολιάσουμε όταν και αν αρχίσουν να υλοποιούνται.
Σημειώνουμε ότι κάποια από τα αιτήματά μας δεν απαιτούν ούτε μελέτες ούτε χρονοβόρες διαδικασίες. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα είναι η μεταφορά ποδηλάτων στο μετρό της Αθήνας, για την οποία δεν χρειάζεται καμία επιπλέον υποδομή, παρά μόνον μια εντολή του Υπουργού Μεταφορών. Σε ό,τι αφορά το Δήμο της Αθήνας, εκτιμούμε τις θετικές δηλώσεις του κ. Κακλαμάνη και ελπίζουμε ότι στο εξής θα θεωρεί το ποδήλατο μεταφορικό μέσο και όχι μέσο αναψυχής.
Είμαστε πολλοί, θα γίνουμε ακόμη περισσότεροι
ΠΟΔΗΛΑΤ-ισσ-ΕΣ
Για περισσότερες πληροφορίες
Κώστας Δουβής 6977275365
Φίλιππος Φραγκούλης 6945396052
Ροίκος Θανόπουλος 210 5275033

προσθέστε το άρθρο σε μηχανές social bookmarking
Reddit! Del.icio.us! Google! Live! Facebook! StumbleUpon! Yahoo! Free social bookmarking plugins and extensions for Joomla! websites!
Discuss Topic (0)
 
< Προηγ.   Επόμ. >
Το όνομά σας(*)
Το e-mail σας(*)
e-mail φίλου (*)
Μήνυμα

Ψηφοφορία

Ποιο θεωρείτε ως προτεραιότητα ουσιαστικής δράσης για την προστασία του περιβάλλοντος στην Ελλάδα;
 

Αναζήτηση

joomla templates by dezinedepot
© 2008 Oikologio
Το Joomla! είναι ελεύθερο λογισμικό με άδεια GNU/GPLe.
H ελληνική διανομή είναι μια προσφορά της onScreen