Σύνδεση

Καλώς ήρθατε Επισκέπτης.






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Χάσατε το mail ενεργοποίησης?

Ημερολόγιο

Φεβρουάριος 2009
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
Μάρτιος 2009
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Τελευταίοι σύνδεσμοι...

ΔΙΚΤΥΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΑ Bookmark Detail 
Smokey's Resources Bookmark Detail 
http://planetearth.pblogs.gr/ Bookmark Detail 
Οι Φίλοι των Ελληνικών Ποταμών Bookmark Detail 
http://www.ecocity.gr Bookmark Detail 
GreenRoofs.gr Bookmark Detail 
Greenmed Bookmark Detail 
Governance of Water Bookmark Detail 
Καταγγελίες για σχέδιο εμπρηστών PDF E-mail
01.08.08

«Πώς είναι δυνατόν κάθε χρόνο να καίγεται γύρω γύρω η περιοχή;», τονίζει ο δήμαρχος Μαραθώνα. Φλόγες σε Παλλήνη, Ηλεία, Αίγινα, Λακωνία και Πρέβεζα

Πηγή: εφημερίδα ΕΘΝΟΣ

Για οργανωμένο και διαρκές σχέδιο εμπρηστών κάνει λόγο ο δήμαρχος Μαραθώνα, με αφορμή τη νέα μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε χτες στον λόφο του Προφήτη Ηλία στο Κάτω Σούλι.

Σε δηλώσεις του στο «Εθνος» εκφράζει την εύλογη απορία πώς είναι δυνατόν να καίγεται κάθε χρόνο γύρω γύρω ο Μαραθώνας.

Παράλληλα καταγγέλλει τον δασάρχη της περιοχής ότι δεν τον άφησε να ανοίξει δρόμο για την πυρόσβεση, παρά το γεγονός ότι του είχε υποβάλει αίτημα η Πυροσβεστική και μάλιστα τον απείλησε ότι θα τον στείλει κατηγορούμενο αν έκανε κάτι τέτοιο.

Καταγγελίες για σχέδιο εμπρηστών

Την ίδια αγανάκτηση εξέφρασαν και κάτοικοι της Παλλήνης για τη φωτιά που ξέσπασε χτες το πρωί κοντά στο Κτήμα Νάσιουτζικ και απείλησε σπίτια.

Η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού του Πυροσβεστικού Σώματος θα έχει πολλή δουλειά τις επόμενες μέρες, αφού όλες οι ενδείξεις πράγματι οδηγούν στην εκδοχή του εμπρησμού στις περιοχές-«φιλέτα» της Αττικής.

Στα όριά τους οι πιλότοι
Την ίδια ώρα οι πυροσβέστες και οι πιλότοι των εναέριων μέσων, που δίνουν τη μάχη στα μέτωπα, έχουν φτάσει στα όριά τους, αφού έχουν καθημερινά να αντιμετωπίσουν σοβαρές πυρκαγιές σε όλη την Ελλάδα.

Χτες εκτός από την Αττική εκδηλώθηκαν σοβαρές πυρκαγιές στα Λεχαινά Ηλείας, στην Αίγινα, στη Λακωνία και στην Πρέβεζα, καθώς και πολλές άλλες μικρότερες.

Το 24ωρο από προχτές στις 6 το πρωί μέχρι χτες την ίδια ώρα εκδηλώθηκαν στην επικράτεια 59 δασικές πυρκαγιές.

Η φωτιά στον Μαραθώνα εκδηλώθηκε στις 3.20 μετά το μεσημέρι στον λόφο του Προφήτη Ηλία, στην καρδιά ενός από τα τελευταία πευκοδάση της περιοχής, την ώρα που φυσούσε αέρας εντάσεως 7 μποφόρ.

Η φωτιά σήμανε συναγερμό στην Πυροσβεστική, που έφτασε στην περιοχή σε χρόνο-ρεκόρ και ρίχτηκε στη μάχη με τη συνδρομή υδροφόρων από πολλούς δήμους της Ανατολικής Αττικής και εθελοντές. Ωστόσο μόνο τα εναέρια μέσα (έξι αεροπλάνα και δύο ελικόπτερα) κατάφερναν να κάνουν δουλειά, αφού ήταν αδύνατη η πρόσβαση των οχημάτων λόγω του δύσβατου της περιοχής.

Τελικά η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο το βράδυ, αφού έκαψε μεγάλη έκταση δάσους, αλλά όλες οι δυνάμεις παρέμεναν στην περιοχή μέχρι να σβήσει και η τελευταία σπίθα.

Η πυρκαγιά στην Παλλήνη ξέσπασε στις 9.30 το πρωί δίπλα στη λεωφόρο Σπάτων και όπως λένε κάτοικοι πριν δουν τις φλόγες άκουσαν δύο εκρήξεις.

Η φωτιά ήταν κοντά σε σπίτια και μάλιστα κατέστρεψε μια αποθήκη, ενώ απείλησε να πάρει διαστάσεις από τον δυνατό αέρα, αλλά τέθηκε έγκαιρα υπό έλεγχο από την Πυροσβεστική.

Οι φωτιές στην Αίγινα, στην περιοχή Αιγινιώτισσα και στη θέση Αριάνα Ζάρακου Λακωνίας, ξέσπασαν και οι δύο το μεσημέρι σε δασικές περιοχές, αλλά αντιμετωπίστηκαν αποτελεσματικά από τις πυροσβεστικές δυνάμεις και μέχρι το βράδυ δεν ενέπνεαν ανησυχία.

ΚΑΗΚΑΝ ΑΠΟΘΗΚΕΣ ΚΑΙ ΚΙΝΔΥΝΕΨΑΝ ΣΠΙΤΙΑ ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ
Ανεξέλεγκτη ήταν μέχρι αργά χθες το απόγευμα η πυρκαγιά που ξέσπασε στα όρια των δήμων Λεχαινών και Τραγανού στην Ηλεία.

Η φωτιά, που πήρε αμέσως μεγάλες διαστάσεις λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή, ξεκίνησε από την περιοχή Σίμιζα του δήμου Τραγανού και συνεχίστηκε προς τον οικισμό Πηγάδι.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις έκαψε αρκετά στρέμματα θαμνώδους έκτασης, ενώ παρανάλωμα του πυρός έγιναν δύο αποθήκες. Κάποια στιγμή κινδύνεψαν άμεσα σπίτια στη Σίμιζα αλλά λόγω της έγκαιρης επέμβασης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας γλίτωσαν την τελευταία στιγμή.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετείχαν τέσσερα αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα καθώς επίσης 25 πυροσβεστικά οχήματα με 65 άνδρες.

Τις προσπάθειες κατάσβεσης συντόνιζε ο περιφερειακός διευθυντής Δυτικής Ελλάδας, αντιπύραρχος Ιωάννης Μπάκας, ενώ στον τόπο της πυρκαγιάς βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή ο περιφερειάρχης Σπύρος Σπυρίδων και ο νομάρχης Ηλείας Χαράλαμπος Καφύρας.

Η φωτιά είχε κατεύθυνση νωρίς το βράδυ στην περιοχή Μπόσι. Το έργο των πυροσβεστών γινόταν ακόμη πιο δύσκολο λόγω των ακαθάριστων οικοπέδων που σε συνδυασμό με τον ισχυρό άνεμο ενίσχυαν τις φλόγες.

ΚΩΣΤΑΣ ΤΟΜΑΡΑΣ
[email protected]


ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ

Εκκενώθηκε χωριό - Σωτήρια η ξαφνική αλλαγή του αέρα

Νύχτα τρόμου η προχθεσινή για τους κατοίκους της Σαμοθράκης, από κόλαση φωτιάς που έθεσε σε άμεσο κίνδυνο μέρος της Χώρας, ένα στρατόπεδο και κυρίως το χωριό Αλώνια, το οποίο εκκενώθηκε όταν οι φλόγες άρχισαν να πλησιάζουν στα πρώτα σπίτια.

Οι λιγοστές πυροσβεστικές και αστυνομικές δυνάμεις, μαζί με κατοίκους και στρατιώτες έδιναν άνιση μάχη με την πυρκαγιά, εν αναμονή των ενισχύσεων από την Αλεξανδρούπολη, και είδαν ως εκ θαύματος μία ξαφνική αλλαγή του αέρα να σώζει τα χωριά από τα χειρότερα.

«Το νησί είχε Αγιο. Στις 2.30 - 3 τα ξημερώματα, ο αέρας άλλαξε κατεύθυνση και έστρεψε τις φλόγες πίσω προς τα καμένα. Αλλιώς σήμερα θα μιλούσαμε για τραγωδία», είπε στο «Εθνος» ο δήμαρχος Σαμοθράκης, Γιάννης Πετρούδας.

Η εξέλιξη αυτή έδωσε τον απαραίτητο χρόνο, ώστε να φτάσουν στο ακριτικό νησί οι μεγάλες ενισχύσεις που συγκεντρώθηκαν σε ελάχιστο χρόνο στην Αλεξανδρούπολη και φορτώθηκαν σε πλοίο, που «έπιασε» το λιμάνι της Σαμοθράκης στις 6 το πρωί.

Δύο ώρες αργότερα, έθεσαν τη φωτιά υπό πλήρη έλεγχο. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε μετά τις 10 το βράδυ της Τετάρτης στο περιαστικό άλσος της Χώρας και πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις εξαιτίας των ισχυρών ανέμων. Μία ώρα μετά, το μέτωπο προσέγγιζε τα 2 χιλιόμετρα, ενώ η Χώρα και το χωριό Αλώνια βυθίστηκε στο σκοτάδι.

Οι 350 κάτοικοι των Αλωνίων μεταφέρθηκαν εσπευσμένα στην Καρυώτισσα και παρακολουθούσαν από εκεί με κομμένη την ανάσα τις φλόγες να πλησιάζουν απειλητικά τα σπίτια τους. Οι πυροσβεστικές αρχές ερευνούσαν τις μαρτυρίες δύο γυναικών, οι οποίες περιέγραφαν έναν άνδρα που κινούταν ύποπτα στο άλσος λίγο πριν την εκδήλωση της φωτιάς.


προσθέστε το άρθρο σε μηχανές social bookmarking
Reddit! Del.icio.us! Google! Live! Facebook! StumbleUpon! Yahoo! Free social bookmarking plugins and extensions for Joomla! websites!
Discuss Topic (0)
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Επισκέψεις από 09/2007

Επισκέπτες: 6150543
Το όνομά σας(*)
Το e-mail σας(*)
e-mail φίλου (*)
Μήνυμα

Αναζήτηση

Προσεχείς εκδηλώσεις

Κυρ Μάρ 08, 2009 @07:30μμ - 08:00μμ
Πόλη: Λαβύρινθος προς την Ελευθερία
Κυρ Μάρ 15, 2009 @07:30μμ - 08:00μμ
Πόλη: Λαβύρινθος προς την Ελευθερία
Κυρ Μάρ 22, 2009 @07:30μμ - 08:00μμ
Πόλη: Λαβύρινθος προς την Ελευθερία
Κυρ Μάρ 29, 2009 @07:30μμ - 08:00μμ
Πόλη: Λαβύρινθος προς την Ελευθερία
joomla templates by dezinedepot
© 2009 Oikologio
Το Joomla! είναι ελεύθερο λογισμικό με άδεια GNU/GPLe.
H ελληνική διανομή είναι μια προσφορά της onScreen