Σύνδεση

Καλώς ήρθατε Επισκέπτης.






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Χάσατε το mail ενεργοποίησης?

Ημερολόγιο

Ιανουάριος 2010
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Τελευταίοι σύνδεσμοι...

http://www.perivallon21.gr/ Bookmark Detail 
ΓΑΙΑ - Περιβαλλοντικός και Πολιτιστικός σύλλογος Μεσσαπίας Bookmark Detail 
Βρες το Οικολογικό Αποτύπωμα του Σχολείου σου!!! Bookmark Detail 
http://xaradros.blogspot.com/ Bookmark Detail 
http://kontodespoti.blogspot.com/ Bookmark Detail 
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ Bookmark Detail 
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΚΑΤΑ ΤΙΣ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑΣ Bookmark Detail 
Ενέργεια - Περιβάλλον - Νέα Υλικά Bookmark Detail 
Εκποιείται μέρος του Κτήματος Καρέλλα PDF E-mail
08.08.08

05-08-2008

Πηγή: ιστοσελίδα "Φίλων του Δάσους Συγγρού"


karela-kthmaΤο εκπλειστηριαζόμενο τμήμα του Κτήματος Καρέλλα κατά μήκος της οδού Φοινίκων, σημειώνεται με άσπρο περίγραμμα.

Δώδεκα μόνον ημέρες μετά τόν συμβολικό καθαρισμό του Κτήματος Καρέλλα από υπαλλήλους και εθελοντές του Δήμου Αμαρουσίου και την δήλωση του κ. Δημάρχου ότι «όσοι επιβουλεύονται το περιβάλλον θα τον βρουν απέναντί τους» ,  στην εφημερίδα ΑΞΙΑ δημοσιεύεται ανακοίνωση εκπλειστηριασμού εννέα και κάτι στρεμμάτων του Κτήματος Καρέλλα από την Ελεήμονα Εταιρεία Αθηνών. Η προκήρυξη του πλειστηριασμού δημοσιεύθηκε στις 2 Αυγούστου και η όλη διαδικασία προβλέπεται να λήξει με παραλαβή και αποσφράγιση των προσφορών την παραμονή του Δεκαπενταύγουστου, στην Αθήνα, μεταξύ 13:00 και 14:00, το μεσημέρι. Το ακίνητο εκποιείται μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου, όταν ο περισσότερος κόσμος λείπει.

Το Κτήμα Καρέλλα απαλλοτριώθηκε βάσει αποφάσεως του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου τον Μάϊο του 2000. Η απόφαση αυτή προέβλεπε πλήθος κατασκευών και κτισμάτων εντός του Κτήματος. Προσεβλήθη στο Συμβούλιο της Επικρατείας από την Ελεήμονα Εταιρεία τον Οκτώβριο του 2000. Κρίνοντας εκτός νόμου τις προβλεπόμενες κατασκευές, το Σ.τ.Ε. εδέχθη την προσφυγή και ακύρωσε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου κατά το τμήμα του κτήματος που εφέρετο ότι κατείχε η Ελεήμων Εταιρεία (απόφαση 2092/2005). Εφ’ όσον ο Δήμος Αμαρουσίου επιθυμεί να διακρατήσει την κυριότητα του κτήματος, μπορεί να επανεπιβάλλει απαλλοτρίωση, συννόμως αυτήν την φορά.

Αν και οι Φίλοι του Δάσους Συγγρού είχαν εγγράφως ενημερώσει τον Δήμαρχο Αμαρουσίου, μεταξύ άλλων, και για το θέμα αυτό από τον Οκτώβριο του 2007, ουδεμία ενημέρωση έλαβαν. Αντιθέτως, κατά καιρούς συζητείται κατασκευή στο Κτήμα Καρέλλα γηπέδου ποδοσφαίρου, ανοικτού θεάτρου, αλλά και μιας αγνώστων λοιπών στοιχείων Αττικής Ακαδημίας Περιβάλλοντος (Αθμόνιον Βήμα, 24 Ιουλίου 2008) που υποτίθεται ότι θα κάνει γνωστό το Μαρούσι και - άγνωστον πώς - θα φέρει έσοδα. Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 22ας Ιουλίου ο δήμαρχος εδήλωσε ότι «βρίσκεται σε ολοκλήρωση μελέτη Σχεδίου Ήπιας Αθλητικής Ανάπτυξης στο Καρέλλα» .  

Μόλις αντελήφθησαν την προκήρυξη της Ελεήμονος Εταιρείας, οι Φίλοι του Δάσους Συγγρού την κοινοποίησαν υπερεπειγόντως στον δήμαρχο και τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου της πόλης με αίτημα να υλοποιηθούν οι προεκλογικές δεσμεύσεις του Δημάρχου – αλλά και των λοιπών δημοτικών παρατάξεων – ως προς το Κτήμα Καρέλλα. Ίδωμεν τι θα πράξει η Δημοτική Αρχή.

Πού βρίσκεται η επίμαχη έκταση

Είναι μία μακρόστενη λωρίδα κατά μήκος της οδού Φοινίκων ανεβαίνοντας αριστερά. Πρός βορράν συνορεύει με την δεξαμενή έξω από την οικία Εμφιετζόγλου. Πρός νότον εκτείνεται μέχρι περίπου το μέσον του διαστήματος ανάμεσα στις οδούς Κιλελέρ και Σκαρίμπα. Βλ. προσεγγιστικό διάγραμμα ανωτέρω.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Αθμόνιον Βήμα, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου φέρεται να δηλώνει ότι υπάρχει ειδική προκήρυξη αφορώσα σε δράσεις εκπαίδευσης και περιβάλλοντος. Εκεί φέρεται να εντάσσεται και το σχέδιο για την Αττική Ακαδημία, ένα μεγάλο κέντρο Περιβάλλοντος(;) συμβατό με τις χρήσεις του Κτήματος Καρέλλα που δεν επιβαρύνει την περιοχή ενώ ταυτόχρονα μπορεί να κάνει γνωστό το Μαρούσι και να φέρει έσοδα.

Σκοπός της απαλλοτρίωσης του Κτήματος Καρέλλα είναι ο αθλητισμός, ο πολιτισμός και η εκπαίδευση.

προσθέστε το άρθρο σε μηχανές social bookmarking
Reddit! Del.icio.us! Google! Live! Facebook! StumbleUpon! Yahoo! Free social bookmarking plugins and extensions for Joomla! websites!
Discuss Topic (0)
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Επισκέψεις από 09/2007

Επισκέπτες: 10292339
Το όνομά σας(*)
Το e-mail σας(*)
e-mail φίλου (*)
Μήνυμα

Αναζήτηση

Προσεχείς εκδηλώσεις

Δέν υπάρχουν γεγονότα
joomla templates by dezinedepot
© 2010 Oikologio
Το Joomla! είναι ελεύθερο λογισμικό με άδεια GNU/GPLe.
H ελληνική διανομή είναι μια προσφορά της onScreen