Σύνδεση

Καλώς ήρθατε Επισκέπτης.






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Χάσατε το mail ενεργοποίησης?

Ημερολόγιο

Σεπτέμβριος 2008
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
Οκτώβριος 2008
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Τελευταίοι σύνδεσμοι...

Η Τραγωδια του Ασωπου Bookmark Detail 
Pontokomi.com (Παντοκώμη - Κοζάνης) Bookmark Detail 
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ Bookmark Detail 
The Energy Blog Bookmark Detail 
Φορέας Διαχείρισης Δέλτα Αξιού - Λουδία - Αλιάκμονα Bookmark Detail 
Σύλλογος Οικισμού Νέας Βραυρώνας Bookmark Detail 
Οδηγός Πράσινων Επαγγελμάτων για το νερό Bookmark Detail 
Think Green Bookmark Detail 
Ecofestival 2008 - 11η Έκθεση Βιολογικών Προϊόντων και Υπηρεσιών PDF E-mail
30.09.08

afisa_242http://www.ecofestival.gr/

http://www.dionet.gr/  

6 – 9 Νοεμβρίου 2008
Εκθεσιακό Κέντρο HELEXPO Palace
Λ. Κηφισίας 39, Μαρούσι-Αθήνα.

Για 11η συνεχή χρονιά ο Οργανισμός Ελέγχου και Πιστοποίησης Βιολογικών Προϊόντων «ΔΗΩ» διοργανώνει την πανελλήνια Έκθεση Βιολογικών Προϊόντων «ΕCOFESTIVAL» στο Εκθεσιακό Κέντρο HELEXPO Αθηνών, στο Μαρούσι, από 6 έως 9 Νοεμβρίου 2008. Οι εκθέτες προέρχονται από κάθε τομέα του χώρου των βιολογικών προϊόντων στην Ελλάδα (Γεωργία, Κτηνοτροφία) καθώς επίσης και Καλλυντικά, Οικιακά Είδη, Ενέργεια, Μεταφορές, Ανακύκλωση, ΜΚΟ, Φορείς, Ενώσεις, Συνεταιρισμοί, Εκδόσεις, Τύπος. Περισσότερες πληροφορίες για την έκθεση μπορείτε να βρείτε στο www.dionet.gr/ecofestival/ και στο 210-8224384.

Ecofestival 2008
11η Έκθεση Βιολογικών Προϊόντων και Υπηρεσιών


Το ECOFESTIVAL ξεκίνησε το 1998, όταν η βιολογική γεωργία ήταν λίγο περισσότερο από ένα στοίχημα, ακολούθησε την εξέλιξή της, κατέγραψε την ανάπτυξή της, μεγάλωσε χρόνο με το χρόνο, απέκτησε δική του δυναμική κι έγινε το πιο αυθεντικό και αξιόπιστο σημείο αναφοράς του κόσμου της βιολογικής γεωργίας στη χώρα μας.

Αναδεικνύεται ως μοναδική γέφυρα επικοινωνίας μεταξύ επιχειρήσεων και καταναλωτών. Κύριος στόχος της έκθεσης είναι η προσέγγιση και η προσέλκυση συνεχώς μεγαλύτερου κοινού, η ενημέρωση και ευαισθητοποίησή των καταναλωτών σε θέματα οικολογικής διαβίωσης και η προβολή όλου του εύρους των προϊόντων και των υπηρεσιών του κλάδου.

Φυσιογνωμία


Η Έκθεση Bιολογικών Προϊόντων και Υπηρεσιών ECOFESTIVAL δεν αποτελεί κλασική εμπορική έκθεση, αλλά ουσιαστικό γεγονός στο χώρο της βιολογικής γεωργίας, με κοινωνικές και πολιτιστικές προεκτάσεις, καθώς στα πλαίσια της έκθεσης κάθε χρόνο οργανώνονται εκδηλώσεις, συζητήσεις, θεατρικά και δραστηριότητες για παιδιά, κτλ.

Στόχοι


Βασικοί στόχοι της διοργάνωσης είναι:

v Η ενημέρωση των καταναλωτών, και η ευαισθητοποίησή τους σε θέματα οικολογικής διαβίωσης και διατροφής, ενισχύοντας την εικόνα και την αξιοπιστία της βιολογικής γεωργίας στην Ελληνική κοινωνία. Η ενημέρωση των καταναλωτών ευρύτερα στα θέματα προστασίας του περιβάλλοντος, στις τεχνολογίες και τα μέσα για την προστασία του.

v H ενημέρωση του εμπορικού κόσμου της χώρας αλλά των ξένων εμπορικών επισκεπτών που ολοένα αυξάνονται, για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες στη βιολογική γεωργία. Η παρουσίαση του διευρυμένου περιβάλλοντος των βιολογικών προϊόντων και υπηρεσιών στους εμπορικούς επισκέπτες, τους δίνει την δυνατότητα με μια μόνο επίσκεψη να αποκτήσουν συνολική εικόνα της αγοράς ώστε να δημιουργήσουν τις βάσεις για μελλοντικές επιχειρηματικές συνεργασίες.

v Η ενημέρωση του αγροτικού κόσμου για τις δυνατότητες και τα μέσα για να στραφεί στην βιολογική γεωργία.

v Η περιβαλλοντική ενημέρωση των παιδιών, όλων των σχολικών βαθμίδων.

Παράλληλες εκδηλώσεις


Στα πλαίσια της Έκθεσης διοργανώνονται πολλές και διαφορετικού περιεχομένου εκδηλώσεις (ημερίδες, ομιλίες, διαγωνισμοί, γευσιγνωσία, πολιτιστικά δρώμενα, θεατρικά και δραστηριότητες για παιδιά), που καλύπτουν ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων.

Ενδεικτικά θέματα των εκδηλώσεων που οργανώθηκαν πέρυσι ήταν: Οικοτουρισμός και αγροτουρισμός, Οικολογική δόμηση, Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και γεωβιολογία, Εκπαιδευτικά παιχνίδια και παιδικό θέατρο, Κομποστοποίηση, Βιολογικά καλλυντικά, Παιδική διατροφή, Περιβαλλοντικά ζητήματα, Εξοικονόμηση ενέργειας, Προστασία άγριων ζώων. Επίσης, το 2007 διοργανώθηκε ο 2ος Διαγωνισμός Συσκευασίας βιολογικού ελαιόλαδου, με πληθώρα συμμετοχών και έντονο το ενδιαφέρον των επισκεπτών, ενώ δεν έλειπαν και οι ψυχαγωγικές εκδηλώσεις για εκθέτες και επισκέπτες, που περιλάμβαναν μεταξύ άλλων μουσική Jazz, παραδοσιακούς χορούς, γεύμα από βιολογικά εδέσματα.

Επισκεψιμότητα

Η επισκεψιμότητα της έκθεσης επιδεικνύει σταθερή βελτίωση, ενισχύοντας τη σχέση εμπιστοσύνης του κοινού και της αγοράς με το ECOFESTIVAL. Η Έκθεση αποτελεί πόλο έλξης του κοινού διότι συγκεντρώνει την πλειονότητα των βιολογικών προϊόντων της ελληνικής αγοράς και προσφέρει υπεύθυνη ενημέρωση σε θέματα βιολογικών προϊόντων και υπηρεσιών, δυνατότητα γευσιγνωσίας και δοκιμής των νέων προϊόντων, άμεση επαφή κι ενημέρωση για τη εξέλιξη της συγκεκριμένης αγοράς, συμμετοχή σε ομιλίες, παρουσιάσεις, πολιτιστικές εκδηλώσεις, δυνατότητα για επαγγελματικές συναντήσεις και συμφωνίες.

Οι επισκέπτες της Έκθεσης είναι: ευρύ κοινό, καταναλωτές, ευαισθητοποιημένοι πολίτες, εμπορικοί επισκέπτες (παραγωγοί, έμποροι, καταστηματάρχες, εισαγωγείς, μεταποιητές), ξένοι εμπορικοί επισκέπτες (από την Αυστρία, τη Βουλγαρία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, τις ΗΠΑ, την Ισπανία, την Ιταλία, την Κύπρο, την Κίνα, τη Μ. Βρετανία, την Ολλανδία, την ΠΓΔΜ, τη Ρουμανία, τη Ρωσία, τη Σ. Αραβία, τη Συρία, κ.ά.), μέλη, στελέχη, και εθελοντές περιβαλλοντικών και κοινωνικών φορέων –οργανώσεων, μαθητές όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων, εκπαιδευτικοί, φοιτητές, πανεπιστημιακοί, ΜΜΕ, δημοσιογράφοι, άνθρωποι της τέχνης και του πολιτισμού, εκπρόσωποι κρατικών φορέων, πολιτικοί, και φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης.

Εκθέτες

Το 2007 ήταν χρονιά αισθητής αύξησης τόσο του αριθμού των εκθετών (κατά 23%) όσο και του μεγέθους του εκθεσιακού χώρου (κατά 47%). Οι εταιρείες που λαμβάνουν μέρος στην έκθεση δραστηροποιούνται σε πληθώρα τομέων:

v Παραγωγή, τυποποίηση και μεταποίηση βιολογικών γεωργικών και κτηνοτροφικών προϊόντων (λάδι, κρασί, αρτοσκευάσματα, ζυμαρικά, όσπρια, γλυκά, μέλι, τυρί, αυγά, κρέας, φρούτα, λαχανικά, ποτά, χυμοί, βότανα).

v Εισαγωγείς, έμποροι, και καταστήματα βιολογικών προϊόντων.

v Οικολογικά είδη προσωπικής υγιεινής και νοικοκυριού (καλλυντικά, προσωπική υγιεινή, ρούχα, έπιπλα, απορρυπαντικά και είδη σπιτιού.

v Βιολογικά λιπάσματα, εισροές, εφόδια, μηχανήματα, κομποστοποίηση.

v Υπηρεσίες (πιστοποιήσεις, ποιοτικός έλεγχος, συμβουλευτικές υπηρεσίες, εκπαίδευση).

v Διεθνείς οργανισμοί και ινστιτούτα. ΜΜΕ, εκδόσεις

v Αγροτουρισμός και οικοτουρισμός.

v Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (φωτοβολταϊκά, βιομάζα, ανεμογεννήτριες).

v Ανακύκλωση, διαχείριση φυσικών πόρων και αποβλήτων, περιβαλλοντική έρευνα, οικολογική δόμηση.

v Φορείς, περιβαλλοντικές οργανώσεις (προστασίας άγριων ζώων και φυσικού πλούτου, οικολογικής διαβίωσης, δίκαιου εμπορίου.

v Δημόσιοι οργανισμοί, τοπική αυτοδιοίκηση, εκπαιδευτικά ιδρύματα, συνεταιρισμούς παραγωγών.

Υποστήριξη

Η Έκθεση βιολογικών προϊόντων και υπηρεσιών ECOFESTIVAL διοργανώνεται σταθερά υπό την αιγίδα δημοσίων φορέων, όπως είναι το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, το Υπουργείο Ανάπτυξης, και ο Δήμος Αθηναίων, αλλά και διεθνών οργανισμών όπως η το Μεσογειακό Τμήμα της IFOAM. Το 2007 τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν από τον Υπουργό και τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κους Μπασιάκο και Κοντό. Είχαμε επίσης την τιμή να επισκεφθεί την Έκθεση ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, κος Δ. Σιούφας.

Την υποστηρίζουν επικοινωνιακά μεταξύ άλλων: ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, Agrenda. Χορηγός της έκθεσης είναι η Marfin.


προσθέστε το άρθρο σε μηχανές social bookmarking
Reddit! Del.icio.us! Google! Live! Facebook! StumbleUpon! Yahoo! Free social bookmarking plugins and extensions for Joomla! websites!
Discuss Topic (0)
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Επισκέψεις από 09/2007

Επισκέπτες: 2859052
Το όνομά σας(*)
Το e-mail σας(*)
e-mail φίλου (*)
Μήνυμα

Αναζήτηση

Προσεχείς εκδηλώσεις

Σαβ Οκτ 04, 2008 @08:00πμ - 10:00μμ
Διήμερο σεμινάριο της ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS..
Κυρ Οκτ 05, 2008 @08:00πμ - 10:00μμ
Διήμερο σεμινάριο της ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS..
Κυρ Οκτ 05, 2008 @07:30μμ - 08:00μμ
Πόλη: Λαβύρινθος προς την Ελευθερία
Τετ Οκτ 08, 2008 @08:00πμ - 05:00μμ
'Οχι στην εκτροπή του Αχελώου!
Κυρ Οκτ 12, 2008 @07:30μμ - 08:00μμ
Πόλη: Λαβύρινθος προς την Ελευθερία
Τετ Οκτ 15, 2008 @08:00πμ - 05:00μμ
'Οχι στην εκτροπή του Αχελώου!
Κυρ Οκτ 19, 2008 @07:30μμ - 08:00μμ
Πόλη: Λαβύρινθος προς την Ελευθερία
joomla templates by dezinedepot
© 2008 Oikologio
Το Joomla! είναι ελεύθερο λογισμικό με άδεια GNU/GPLe.
H ελληνική διανομή είναι μια προσφορά της onScreen