Subscribe to RSS
Save our world

Ασύμφορο το κορυφαίο σύστημα ενοικίασης ποδηλάτων στον κόσμο;

Η Κοπεγχάγη μπορεί να περηφανεύεται ότι θα φιλοξενήσει το πιο καινοτόμο και πρωτοποριακό σύστημα ενοικίασης ποδηλάτων στον κόσμο.
Πρόκειται για το σύστημα GoBike που μέσω της ολοκληρωμένης υπηρεσίας Cykel DK, μοναδική παγκοσμίως που είναι άμεσα συνδεδεμένη με το σύστημα των αστικών συγκοινωνιών, επιτρέπει στους αναβάτες να προγραμματίζουν τις διαδρομές τους με το ποδήλατο και να τις συνδυάζουν για παράδειγμα με το μετρό.
Αυτό επιτυγχάνεται με τον εξοπλισμό των ποδηλάτων με ταμπλέτες που θα τρέχουν λογισμικό Android και GPS.
Έτσι οι χρήστες έχουν ζωντανή πληροφόρηση για δρομολόγια, εισιτήρια, διαθεσιμότητα ποδηλάτων και ύπαρξη σταθμών ενοικίασης σε μια συγκεκριμένη περιοχή.
Η ιδέα πίσω από το GoBike είναι ότι οι σταθμοί ενοικίασης ποδηλάτων θα βρίσκονται κοντά σε περιοχές κατοικίας και θα συνδέουν τις γειτονιές με τα μέσα μεταφοράς.
Τα ποδήλατα έχουν σκελετό από αλουμίνιο, ενώ καλώδια και φωτιστικά σώματα είναι ενσωματωμένα στον σκελετό ώστε να προστατευτούν από βανδαλισμούς.
Η σέλα προσαρμόζεται μέσω ενός συστήματος πίεσης αερίων, ενώ όταν επιλεγεί το ύψος της προσαρμόζεται αυτόματα η θέση της μανσέτας ώστε να εξασφαλιστεί η βέλτιστη εργονομική θέση για τον αναβάτη.
Τα λάστιχα έχουν σύστημα προστασίας από “σκασίματα” με εγγύηση 15.000 χιλιομέτρων.
Τέλος, τόσο στο μπροστά όσο και στο πίσω μέρος προβλέπονται σχάρες για τοποθέτηση φορτίων.
Οι επικριτές κάνουν λόγο για ένα πανάκριβο σύστημα (κάθε ποδήλατο κοστίζει 7000 Ευρώ), υποστηρίζουν ότι η ηλεκτρική έκδοση του ποδηλάτου είναι επικίνδυνα γρήγορη, ενώ η ταμπλέτα στο τιμόνι μπορεί να αποσπάσει την προσοχή του αναβάτη.
Τέλος, επισημαίνουν το τεράστιο κόστος του συνολικού προγράμματος που περιλαμβάνει 1260 ποδήλατα, 65 σταθμούς και η υπηρεσία θα διατίθεται καθόλο το 24ωρο, 365 μέρες το χρόνο.

ΠΗΓΗ : econews


0 comments

Add your comment

Commenting is allowed only for registered users.

Other articlesgo to homepage

Έκθεση τα πουλιά της Ελλάδας στο Κέντρο Τεχνών

Έκθεση τα πουλιά της Ελλάδας στο Κέντρο Τεχνών(0)

Διαδραστική έκθεση με θέμα τα “Πουλιά της Ελλάδας πηγη: Eco Admin

Εθελοντές έδωσαν ζωή σε 50.000 δέντρα στο Πεντελικό

Εθελοντές έδωσαν ζωή σε 50.000 δέντρα στο Πεντελικό(0)

By Eco Admin Με τη συμμετοχή του Προέδρου του Σ.Π.Α.Π και Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη, εκπροσώπων των Δήμων μελών, δεκάδων εθελοντών, εργαζομένων του Συνδέσμου πραγματοποιήθηκε το 3ο εθελοντικό πότισμα των περισσότερων από 50.000 δενδρυλλίων που φυτεύτηκαν στις πλαγιές του Πεντελικού τον χειμώνα, ολοκληρώνοντας τον κύκλο των φετινών θερινών δράσεων του Σ.Π.Α.Π που ξεκίνησαν στις αρχές

«Πράσινο φως» για αντιπλημμυρικά έργα σε Αχελώο και Αλφειό
Η ανοικοδόμηση μετά την 11η Σεπτεμβρίου σε βίντεο δυο λεπτών

Η ανοικοδόμηση μετά την 11η Σεπτεμβρίου σε βίντεο δυο λεπτών(0)

By Eco Admin Ένα βίντεο με τη σταδιακή ανοικοδόμηση του νέου Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου μετά την καταστροφή των Δίδυμων Πύργων την 11η Σεπτεμβρίου έδωσε στη δημοσιότητα η εταιρεία EarthCam, με αφορμή τη συμπλήρωση 12 χρόνων από την τρομοκρατική επίθεση. Το δίλεπτο βίντεο δείχνει την ανοικοδόμηση της περιοχής και την κατασκευή του νέου Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου

Αρχαίος χιτώνας 1.600 ετών βρέθηκε σε παγετώνα που λιώνει

Αρχαίος χιτώνας 1.600 ετών βρέθηκε σε παγετώνα που λιώνει(0)

Την ευκαιρία να αποκομίσουν περισσότερες γνώσεις και στοιχεία για την ιστορία του ανθρώπου δίνει στους αρχαιολόγους η κλιματική αλλαγή, καθώς το λιώσιμο των πάγων φέρνει συχνά στην επιφάνεια πολύτιμα ευρήματα. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο χιτώνας που βρέθηκε πρόσφατα σε πολύ καλή κατάσταση στον παγετώνα “Norwegian Lendbreen ΠΗΓΗ: econews

read more
banner

Contacts and information

Τα νέα και η τεχνολογία προχωράνε πολύ γρήγορα.. Ψάχνουμε ανθρώπους που να ενδιαφέρονται να ψάξουν και γράψουν σχετικά με την οικολογία. Ενδιαφέρεσαι ;

Επικοινώνησε μαζί μας !

Social networks

Most popular categories

© 2013 Οικολογία All rights reserved.