Σύνδεση

Καλώς ήρθατε Επισκέπτης.






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Χάσατε το mail ενεργοποίησης?

Ημερολόγιο

Άυγουστος 2008
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Τελευταίοι σύνδεσμοι...

The Energy Blog Bookmark Detail 
Φορέας Διαχείρισης Δέλτα Αξιού - Λουδία - Αλιάκμονα Bookmark Detail 
Σύλλογος Οικισμού Νέας Βραυρώνας Bookmark Detail 
Οδηγός Πράσινων Επαγγελμάτων για το νερό Bookmark Detail 
Think Green Bookmark Detail 
επορταζ του ΣΚΑϊ για το το Ποικίλο Όρος Bookmark Detail 
Το blog των Εκπαιδευτηρίων Αυγουλέα-Λιναρδάτου Bookmark Detail 
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΛΟΓΟΙ Ο.Ε Bookmark Detail 
Προσφυγή στο ΣτΕ για την αναδάσωση PDF E-mail
07.08.08

Ημ/νία έκδοσης: 06 Αυγούστου 2008
 
Πηγή: εφημερίδα Η ΗΜΕΡΑ

Να ανασταλούν και να ακυρωθούν οι τρεις πράξεις (14.12.2007, 14.1.2008 και 20.3.2008) του διευθυντή Δασών της περιφέρειας δυτικής Ελλάδος, καθώς και κάθε άλλη πράξη της Διοίκησης, που εκδόθηκε για έγκριση μελέτης αναδάσωσης και έκθεσης υλατομίας στην περιοχή της λιμνοθάλασσας Καιάφα και στο δάσος της Ζαχάρως, που καταστράφηκε από τις περσινές πυρκαγιές, ζητούν με αίτηση, που κατέθεσαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών και η Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος.

Οι προσφεύγοντες στρέφονται κατά του ελληνικού δημοσίου, που εκπροσωπείται από τον υπουργό Εσωτερικών και κατά του διευθυντή Δασών της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, ζητώντας να ακυρωθούν οι πράξεις τους, με τις οποίες εγκρίθηκαν μελέτες για ενδεδειγμένες λύσεις προς αποτροπή διαβρωτικών φαινομένων και αναδάσωσης, στην συγκεκριμένη περιοχή, επειδή, όπως αναφέρουν, παραβιάζουν πλέγμα διατάξεων του εθνικού και του κοινοτικού δικαίου και του Συντάγματος.

Οι δικηγόροι καταγγέλλουν τις πράξεις ως παράνομες. Όπως αναφέρουν, "αν και η περιοχή Καϊάφα, που περιλαμβάνει 32.743 στρέμματα και έχει περιληφθεί στο ευρωπαϊκό δίκτυο Natura 2000, ''δεν προτείνεται ούτε λαμβάνεται κανένα μέτρο και δεν τίθεται στη μείζονα προστασία που επιφυλάσσει ο κοινοτικός νομοθέτης''.

Η αίτηση, που υπογράφεται από τον πρόεδρο του ΔΣΑ και της Ολομέλειας, Δ. Παξινό, επικαλείται μαρτυρίες και έγγραφα ειδικών επιστημόνων, καθώς και την έκθεση αυτοψίας που διενήργησε στο χώρο η μη κυβερνητική οργάνωση WWF, σύμφωνα με την οποία ''η οικολογική υποβάθμιση από τις εργασίες είναι ανυπολόγιστη, ενώ η φθορά των εδαφών προοιωνίζεται μεγάλα προβλήματα μελλοντικής διάβρωσης''.

Συγκεκριμένα, καταγγέλλουν ότι ''βαρέα οχήματα κινούνται πάνω στις αμμοθίνες προκαλώντας ολοκληρωτική καταστροφή στη φυσική αναγέννηση και στη συνοχή του αμμώδους εδάφους'', ενώ παράλληλα, "χρησιμοποιούνται, χωρίς να προβλέπεται, ερπυστριοφόρα οχήματα, για να μεταφέρουν τα δένδρα μέσα στο δάσος".

προσθέστε το άρθρο σε μηχανές social bookmarking
Reddit! Del.icio.us! Google! Live! Facebook! StumbleUpon! Yahoo! Free social bookmarking plugins and extensions for Joomla! websites!
Discuss Topic (0)
 
Επόμ. >

Επισκέψεις από 09/2007

Επισκέπτες: 1909634
Το όνομά σας(*)
Το e-mail σας(*)
e-mail φίλου (*)
Μήνυμα

Ψηφοφορία

Ποιο θεωρείτε ως προτεραιότητα ουσιαστικής δράσης για την προστασία του περιβάλλοντος στην Ελλάδα;
 

Αναζήτηση

joomla templates by dezinedepot
© 2008 Oikologio
Το Joomla! είναι ελεύθερο λογισμικό με άδεια GNU/GPLe.
H ελληνική διανομή είναι μια προσφορά της onScreen