Σύνδεση

Καλώς ήρθατε Επισκέπτης.






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Χάσατε το mail ενεργοποίησης?

Ημερολόγιο

Άυγουστος 2009
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Σεπτέμβριος 2009
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

Τελευταίοι σύνδεσμοι...

Ενέργεια - Περιβάλλον - Νέα Υλικά Bookmark Detail 
Η νέα ιστοσελίδα της ΕΕ για την βιολογική γεωργία Bookmark Detail 
Αγορές Βιοκαλλιεργητών 7ος-2008 Bookmark Detail 
Κίνηση Πολιτών Γέρακα Bookmark Detail 
Επιτροπή Αγώνα Θριασίου Bookmark Detail 
Υγροβιότοπος Βουρκάρι Bookmark Detail 
Το κλίμα αλλάζει! κάνε κάτι και εσύ Bookmark Detail 
Πρωτοβουλία Κατοίκων Καρέα Bookmark Detail 
Μηνύσεις απο πολίτες για την καταστροφή PDF E-mail
28.08.09

Image

Πηγές: troktiko.gr, tvxs.gr, boston.com

Μηνυτήρια αναφορά για την καταστροφική πυρκαγιά στη Νοτιοανατολική Αττική υπέβαλαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών ο δικηγόρος κ.Βασίλης Ταουξής και η σύζυγός του, δικηγόρος κ. Ειρήνη Μαρούπα...

Οι δύο δικηγόροι αποδιδουν ευθύνες στην ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος, θεωρώντας ότι δεν εκτίμησε σωστά την κατάσταση από την αρχή, δεν έδωσε την δέουσα προσοχή και δεν προχώρησε σε έγκαιρη και άμεση κινητοποίηση με όλα τα απαιτούμενα μέσα με αποτέλεσμα η φωτιά να εξαπλωθεί και να προκαλέσει τεράστια καταστροφή.

Από τη στιγμή που έγινε γνωστή η κίνηση τους, τη συμπαράστασή τους έχουν δηλώσει δεκάδες πολίτες, εθελοντές πυροσβέστες, δήμαρχοι και κοινοτάρχες, ακόμα και συνταξιούχοι πυροσβέστες οι οποίοι μιλούν για «υπηρεσιακά εγκλήματα».

Με την μηνυτήρια αναφορά ζητείται η διερεύνηση του θέματος και ο καταλογισμός ευθυνών σε κάθε υπεύθυνο.

Την προσφυγή των δύο δικηγόρων μελετά ο αρμόδιος Εισαγγελέας.

Μηνύσεις έγιναν και κατά της δημάρχου Εκάλης και του προϊσταμένου τακτικού προσωπικού του δήμου έχει υποβάλλει η Ομάδα Εθελοντών Δασοπυροσβεστών-Διασωστών της περιοχής. Καταγγέλλουν ότι την ώρα που έσωζαν σπίτια στον Άγιο Στέφανο ο προϊστάμενος γύρισε το πυροσβεστικό όχημα στην Εκάλη, αφήνοντας πίσω τους διασώστες.

Την Κυριακή 23 Αυγούστου, περίπου στις 10:30 πμ ξεκίνησε ένα από τα τέσσερα πυροσβεστικά οχήματα του δήμου Εκάλης με εντολή του υπεύθυνου πολιτικής προστασίας - αντιδήμαρχο Εκάλης, και κατόπιν συνεννόησης με το 199 Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο Υπηρεσίας Πυροσβεστικού Σώματος για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς στον Άγιο Στέφανο.

Το πλήρωμα του οχήματος αποτελούνταν από πέντε εθελοντές της ΟΕΔΔ και έναν οδηγό του δήμου. Ο κ. Παντελίδης ήταν επικεφαλής της ομάδας η οποία τελικά, μετά από εντολή του τομεάρχη της πυροσβεστικής υπηρεσίας, μετέβη στον οικισμό Αγίας Παρασκευής. Εκεί επενέβη επί της οδού Σάμου στην συμβολή με την οδό Ρόδων όπου κινδυνεύαν άμεσα οικίες.

Όπως αναφέρει ο κ. Παντελίδης, η ομάδα χωρίστηκε σε δύο υποομάδες οι οποίες επιχείρησαν να αποκόψουν ένα μεγάλο μέτωπο της πυρκαγιάς. Ωστόσο, εκείνη την ώρα η δήμαρχος Εκάλης έδωσε εντολή στον προϊστάμενο τακτικού προσωπικού, ο οποίος βρισκόταν στην περιοχή, να επιστρέψει το όχημα στην Εκάλη. Σημειώνεται ότι ο δήμος της Εκάλης δεν απειλούνταν άμεσα από την πυρκαγιά και βρίσκονταν εκεί σε επιφυλακή ήδη τρία οχήματα.

Ο πρόεδρος της ΟΕΔΔ τονίζει ότι η ομάδα των εθελοντών δεν διαφώνησε με την εντολή αλλά ζήτησε λίγο χρόνο για να εξασφαλίσει ότι η πυρκαγιά δεν θα φτάσει στα σπίτια. Έτσι, η μία υποομάδα, στην οποία βρισκόταν ο κ. Παντελίδης, προχώρησε να ελέγξει την κατάσταση περιμετρικά των οικιών όταν ενημερώθηκε τηλεφωνικώς από την δεύτερη υποομάδα που βρισκόταν στο όχημα, πως το όχημα αποχωρεί χωρίς τους εθελοντές.

Οι εθελοντές ζήτησαν από τον προϊστάμενο τακτικού προσωπικού είτε να τους περιμένει ή να τους παραλάβει από το σημείο που βρισκόταν η πρώτη υποομάδα, όμως εκείνος αρνήθηκε. Αφού διέκοψε την παροχή νερού και συσκεύασε τις σωλήνες κατάσβεσης, αποχώρησε με το όχημα εγκαταλείποντας το πλήρωμα των εθελοντών στον τόπο της πυρκαγιάς.

Οι εθελοντές διασώστες αναγκάστηκαν να περπατήσουν μέχρι τη λεωφόρο Μαραθώνος όπου επέστρεψε αργότερα να τους παραλάβει ο οδηγός του οχήματος, όταν απομακρύνθηκε ο προϊστάμενος του δήμου.

Ο κ. Παντελίδης καταλήγει: «Εμείς αναγνωρίζουμε ότι ο δήμος μας έχει βοηθήσει πολύ και μας προσφέρει πολλά πράγματα, πληρώνει δηλαδή τους οδηγούς και μας παρέχει αυτά τα οχήματα. Όμως αυτό το περιστατικό είναι κατακριτέο».

Πηγές: troktiko.gr, tvxs.gr, boston.com


προσθέστε το άρθρο σε μηχανές social bookmarking
Reddit! Del.icio.us! Google! Live! Facebook! StumbleUpon! Yahoo! Free social bookmarking plugins and extensions for Joomla! websites!
Discuss Topic (0)
 
Επόμ. >
joomla templates by dezinedepot
© 2009 Oikologio
Το Joomla! είναι ελεύθερο λογισμικό με άδεια GNU/GPLe.
H ελληνική διανομή είναι μια προσφορά της onScreen