Σύνδεση

Καλώς ήρθατε Επισκέπτης.


Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Χάσατε το mail ενεργοποίησης?

Τελευταίοι σύνδεσμοι...

Χάρισέ το! Bookmark Detail 
Εργαστήριο Δασικής Οικονομικής Α.Π.Θ. Bookmark Detail 
Προμηθεύς Πυρφόρος Bookmark Detail 
κέντρο φυσικής ευεξίας Detox Bookmark Detail 
EcoDriving Bookmark Detail 
Εκτός δρόμου Bookmark Detail 
Φιλοδασική Ένωση Αθηνών Bookmark Detail 
TeamAdara Bookmark Detail 
Πρόσκληση σε πρωτομαγιάτικη εκδρομή PDF E-mail
24.04.08

druodasosa Η Κοινότητα Οικοαναπτυξιακών Πρωτοβουλιών ΟΙΚΟΡΑΜΑ καλεί τα μέλη και τους φίλους της στην εκδρομή που διοργανώνει την 1η Μαΐου 2008 στο μαγευτικό Δρυοδάσος της Φολόης στο νομό Ηλείας. Σκοπός της εκδρομής είναι η επαφή μας με τη φύση μια μέρα που παραδοσιακά γιορτάζεται η αναγέννησή της, αλλά και η γνωριμία μας με ανθρώπους που ενδιαφέρονται για το περιβάλλον και απολαμβάνουν τις φυσιολατρικές εξορμήσεις.

Στη Φολόη θα συμμετέχουμε στο παραδοσιακό πανηγύρι του Δήμου, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε τοπικό κρασί και εξαιρετικούς μεζέδες.
Η εκδρομή, που γίνεται στο πλαίσιο της δράσης μας για τη δημιουργία οικοχωριών και οικοκοινοτήτων, περιλαμβάνει και επίσκεψη στην περιοχή που θα δημιουργηθεί η πρώτη οικοκοινότητα.
 


Δηλώστε άμεσα συμμετοχή στα τηλέφωνα επικοινωνίας και στο μέιλ μας.

Λίγα λόγια για το Δρυοδάσος Φολόης

Το δρυοδάσος Φολόης, μοναδικό αυτοφυές δάσος πλατύφυλλης δρυός στα Βαλκάνια, είναι σπερμοφυές και καταλαμβάνει έκταση 33.000 στρεμμάτων. Περικλείεται από τους ποταμούς Ερύμανθο και ηλειακό Λάδωνα και είναι γνωστό από την αρχαιότητα, όταν ο Κένταυρος Φόλος ζούσε σε αυτό και χάριζε το όνομά του στο οροπέδιο της Φολόης.

Κατά το μύθο, λοιπόν, ο Φόλος πρόσφερε στο φιλοξενούμενό του Ηρακλή κρασί παρμένο από το κοινό πυθάρι των Κενταύρων, που τους το είχε δώσει ο Διόνυσος για αυτή τη φιλοξενία.

Οι άλλοι κένταυροι όρμηξαν να αρπάξουν το καλό κρασί και ο Ηρακλής αναγκάστηκε να τους κυνηγήσει μέχρι το Ακρωτήριο Μαλέα με αποτέλεσμα να θανατωθούν κάποιοι από αυτούς, μεταξύ των οποίων και ο Κένταυρος Χείρωνας.

Ο Ηρακλής σκότωσε επίσης τον Ερυθμάνθιο Κάπρο στο δάσος της Φολόης, εκπληρώνοντας έναν από τους 12 άθλους που του είχαν ανατεθεί.

Το δρυοδάσος βρίσκεται σε υψόμετρο 700 μέτρων, επικρατούν σε αυτό η πλατύφυλλη δρυς, η χνοώδης δρυς και η αριά και μέσα σε αυτό υπάρχουν από το 1964 περιφραγμένες πειραματικές επιφάνειες που παρέχουν στοιχεία ανάπτυξής του σε συνθήκες απόλυτης προστασίας.

Το οροπέδιο της Φολόης, όπου βρίσκεται το δρυδάσος, έχει ενταχθεί στους "Τόπους Κοινοτικής Σημασίας" και στον Κατάλογο μες τις "151 Ειδικές Ζώνες Προστασίας". Χαρακτηρίζεται από ποικιλία φυτών και ζώων, καθώς και χαρακτηριστικούς βιοτόπους, ενώ η μικρή του απόσταση από τον ποταμό Ερύμανθο, το καθιστά ακόμα πιο ενδιαφέρον ως τουριστικό προορισμό, αφού αποζημιώνουν τον επισκέπτη με πληθώρα εικόνων, τοπίων και εμπειριών.

ΟΙΚΟΡΑΜΑ

ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΟΙΚΟΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΩΝ
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΩΝ "ΟΙΚΟΡΑΜΑ"
Μαριαλένα Σουπιώνη
Τηλ.: 6944 744 120,
210 4942962, 210 8226562,
210 8840531, 210 8840539
[email protected]

προσθέστε το άρθρο σε μηχανές social bookmarking
Reddit! Del.icio.us! Google! Live! Facebook! StumbleUpon! Yahoo! Free social bookmarking plugins and extensions for Joomla! websites!
Discuss Topic (0)
 
< Προηγ.   Επόμ. >
Το όνομά σας(*)
Το e-mail σας(*)
e-mail φίλου (*)
Μήνυμα

Ψηφοφορία

Ποιο θεωρείτε ως προτεραιότητα ουσιαστικής δράσης για την προστασία του περιβάλλοντος στην Ελλάδα;
 

Blogs

Τήλαφος
ANADASOSI
Asopos SOS
ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ
whispering planet
joomla templates by dezinedepot
© 2008 Oikologio
Το Joomla! είναι ελεύθερο λογισμικό με άδεια GNU/GPLe.
H ελληνική διανομή είναι μια προσφορά της onScreen