Σύνδεση

Καλώς ήρθατε Επισκέπτης.


Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Χάσατε το mail ενεργοποίησης?

Τελευταίοι σύνδεσμοι...

Global NEST, the journal Bookmark Detail 
Ecothesis Bookmark Detail 
Χάρισέ το! Bookmark Detail 
Εργαστήριο Δασικής Οικονομικής Α.Π.Θ. Bookmark Detail 
Προμηθεύς Πυρφόρος Bookmark Detail 
κέντρο φυσικής ευεξίας Detox Bookmark Detail 
EcoDriving Bookmark Detail 
Εκτός δρόμου Bookmark Detail 
Ερώτηση προς τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας PDF E-mail
07.05.08

prevent Ερώτηση του Τήλαφου προς τον Ειδικό Γραμματέα Ψηφιακής Στρατηγικής του Υπουργείου Οικονομικών, καθ. Β.Ασημακόπουλο (απουσίαζε) ή την αντικαταστάτριά του κα Τσιγάνη (έφυγε μετά την παρουσίαση), και τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, κ. Μουζά (ο οποίος τίμησε με την παρουσία του την ημερίδα, τους διοργανωτές και το ακροατήριο, μέχρι το τέλος):

Με εξαίρεση την σύντομη αναφορά του προέδρου του ΤΕΕ στην ανάγκη κινητοποίησης των τοπικών κοινωνιών και των ενεργών πολιτών, το μέγιστο μέρος των ομιλιών αφιερώθηκαν στην περιγραφή πρωτοβουλιών και τεχνολογικών προτάσεων που αφορούν λειτουργίες και ενέργειες της διοίκησης. Όμως η επισήμανση του κ. J.S.Miguel της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ότι το 95% των αιτιών των δασικών πυρκαϊών οφείλονται στον ανθρώπινο παράγοντα, προσδιορίζει το πεδίο στο οποίο πρέπει να εστιασθούν οι προσπάθειες πρόληψης, που δεν είναι άλλο από τις τοπικές κοινωνίες.

Είναι επομένως απαραίτητη και αναμενόμενη η ανάπτυξη δράσεων που βοηθούν στην ενεργοποίηση των τοπικών κοινωνιών και των πολιτών τους προς την κατεύθυνση της πρόληψης των δασικών πυρκαϊών.

Ποιές δράσεις προβλέπονται από την ΓΓΠΠ προς την κατεύθυνση ενεργοποίησης των τοπικών κοινωνιών και διάχυσης πληροφοριών και οδηγιών για τις ειδικές συνθήκες κάθε τόπου;

 

Οι απαντήσεις του ΓΓΠΠ κ. Μουζά (που ήταν φυσικά προφορικές και δεν ήταν δυνατόν να καταγραφούν επί τόπου) μαζί με το κείμενο των πρακτικών θα αναρτηθούν όταν δημοσιευτούν απ' το ΤΕΕ.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Διαβάστε την ομιλία του Επιτρόπου ΕΕ για θέματα περιβάλλοντος κ. Σταύρου Δήμα. Την ομιλία θα βρείτε και στην Ε-βιβλιοθήκη του Οικολογίου.
 

 


προσθέστε το άρθρο σε μηχανές social bookmarking
Reddit! Del.icio.us! Google! Live! Facebook! StumbleUpon! Yahoo! Free social bookmarking plugins and extensions for Joomla! websites!
Discuss Topic (0)
 
< Προηγ.   Επόμ. >
Το όνομά σας(*)
Το e-mail σας(*)
e-mail φίλου (*)
Μήνυμα

Ψηφοφορία

Ποιο θεωρείτε ως προτεραιότητα ουσιαστικής δράσης για την προστασία του περιβάλλοντος στην Ελλάδα;
 

Blogs

Τήλαφος
ANADASOSI
Asopos SOS
ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ
whispering planet
joomla templates by dezinedepot
© 2008 Oikologio
Το Joomla! είναι ελεύθερο λογισμικό με άδεια GNU/GPLe.
H ελληνική διανομή είναι μια προσφορά της onScreen