Σύνδεση

Καλώς ήρθατε Επισκέπτης.


Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Χάσατε το mail ενεργοποίησης?

Ημερολόγιο

Ιούνιος 2008
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Τελευταίοι σύνδεσμοι...

Βιολογική Φυτοπροστασία Χαραντώνης Bookmark Detail 
Opinion World Bookmark Detail 
Συμπαράταξη Βοιωτών για το Περιβάλλον Bookmark Detail 
Καλλιστώ Bookmark Detail 
Intergovernmental Panel on Climate Change Bookmark Detail 
EYPLOIA Bookmark Detail 
Global NEST, the journal Bookmark Detail 
Ecothesis Bookmark Detail 
Ανθρακες το μήνυμα PDF E-mail
06.06.08

Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - http://www.enet.gr/online/online_text/c=112,id=23442936,45572344

ΚΗΡΥΞΕ ειρηνικό πόλεμο κατά του άνθρακα με το μήνυμά του για τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Γκι Μουν, επισημαίνοντας ότι «το διοξείδιο του άνθρακα και τα άλλα αέρια του θερμοκηπίου, που εκπέμπουμε, είναι η αιτία υπερθέρμανσης του πλανήτη».

ΑΜΕΣΗ συνέπεια της υπερθέρμανσης, όπως όλοι γνωρίζουμε, είναι οι μεγάλες κλιματικές αλλαγές και τα ακραία καιρικά φαινόμενα, που προκαλούν τεράστιες οικολογικές καταστροφές αλλά και δεκάδες χιλιάδες ανθρώπινα θύματα. Οι φτωχοί πλήττονται σκληρότερα, αλλά «το κόστος θα το πληρώσουμε όλοι μας», τονίζεται στο μήνυμα.
ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΕΙ ο απλός πολίτης τους κινδύνους για τον πλανήτη και την ανθρώπινη ζωή, αλλά δεν τους συμμερίζονται ή, μάλλον, αδιαφορούν τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα, που ληστεύουν τον φυσικό πλούτο του περιβάλλοντος, διότι ενδιαφέρονται μόνο για τη μεγιστοποίηση του κέρδους.

ΑΣΥΔΟΤΑ και ανεξέλεγκτα δρουν τα συμφέροντα, διότι δεν τολμούν οι πολιτικές ηγεσίες των μεγάλων, κυρίως, χωρών να περιορίσουν το καταστροφικό τους έργο, να βάλουν φρένο στην απληστία, για να προστατευθεί το κοινό ανθρώπινο σπίτι.

ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ κάθε χρόνο, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Περιβάλλοντος, η οποία καθιερώθηκε το 1972 από τον ΟΗΕ, κούφια λόγια και διακηρύξεις χωρίς αντίκρυσμα, μηνύματα υποκρισίας από τις πολιτικές ηγεσίες των χωρών που ευθύνονται για την καταστροφή.

ΑΚΟΜΗ και ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ δεν τολμά να δείξει, έστω, αν όχι και να στιγματίσει, τις Ηνωμένες Πολιτείες, που αρνούνται να εφαρμόσουν το Πρωτόκολλο του Κιότο για τον περιορισμό των εκπομπών αερίων, τα οποία προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου.

ΔΕΙΛΑ ο κ. Μπαν Γκι Μουν αναφέρει στο μήνυμά του: «Ο μετριασμός της κλιματικής αλλαγής, η εξάλειψη της φτώχειας και η προώθηση της οικονομικής και πολιτικής σταθερότητας απαιτούν την ίδια λύση: την απεξάρτηση από τον άνθρακα».

ΠΡΟΣ ΠΟΙΟΥΣ, όμως, απευθύνεται για την απεξάρτηση από τη θανάσιμη απειλή και γιατί δεν τους κατονομάζει, ώστε να έχει νόημα και βάρος το μήνυμά του και να μην καταλήγουν... άνθρακες τα λόγια του, κατά το γνωστό απόφθεγμα;

ΚΑΤΑΛΗΓΕΙ ο γενικός γραμματέας στην εύκολη λύση, την ιδιαίτερα προσφιλή στις πολιτικές ηγεσίες της ατολμίας και της απραξίας. Κλείνει το κείμενό του τονίζοντας: «Το μήνυμα της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος είναι ότι όλοι είμαστε μέρος της λύσης»! Μέρος της λύσης, λοιπόν, είναι το ίδιο οι φτωχοί της Μιανμάρ με τους χρυσοκάνθαρους των χρηματιστηρίων.

προσθέστε το άρθρο σε μηχανές social bookmarking
Reddit! Del.icio.us! Google! Live! Facebook! StumbleUpon! Yahoo! Free social bookmarking plugins and extensions for Joomla! websites!
Discuss Topic (0)
 
< Προηγ.   Επόμ. >
Το όνομά σας(*)
Το e-mail σας(*)
e-mail φίλου (*)
Μήνυμα

Ψηφοφορία

Ποιο θεωρείτε ως προτεραιότητα ουσιαστικής δράσης για την προστασία του περιβάλλοντος στην Ελλάδα;
 

Αναζήτηση

joomla templates by dezinedepot
© 2008 Oikologio
Το Joomla! είναι ελεύθερο λογισμικό με άδεια GNU/GPLe.
H ελληνική διανομή είναι μια προσφορά της onScreen