Σύνδεση

Καλώς ήρθατε Επισκέπτης.


Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Χάσατε το mail ενεργοποίησης?

Ημερολόγιο

Ιούνιος 2008
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Τελευταίοι σύνδεσμοι...

Βιολογική Φυτοπροστασία Χαραντώνης Bookmark Detail 
Opinion World Bookmark Detail 
Συμπαράταξη Βοιωτών για το Περιβάλλον Bookmark Detail 
Καλλιστώ Bookmark Detail 
Intergovernmental Panel on Climate Change Bookmark Detail 
EYPLOIA Bookmark Detail 
Global NEST, the journal Bookmark Detail 
Ecothesis Bookmark Detail 
με ΜΑΤ και ανακοινώσεις για τη μονάδα λιθάνθρακα στο Αλιβέρι PDF E-mail
06.06.08

Παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος με ΜΑΤ και ανακοινώσεις για τη μονάδα λιθάνθρακα στο Αλιβέρι

 Πηγή: Ο ΣΕΡΒΙΤΟΡΟΣ ΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ - http://www.servitoros.gr/news/view.php/19087/

06/06/2008,  14:38
aliveri-lithanthrakas05-06-08
Οι "Ενεργοί Πολίτες Εύβοιας" ([email protected] ), που βρέθηκαν την Πέμπτη 5 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, στην παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργό ΠΕΧΩΔΕ αλλά και στο Αλιβέρι με αφορμή την επίσκεψη του προέδρου της ΔΕΗ, κ. Αθανασόπουλου, δίνουν μια εικόνα όσων διαδραμαστίστηκαν αλλά και την αντιμετώπιση που είχαν οι πολίτες και οι διάφορες οργανώσεις από τους υπεύθυνους:

Στην Αθήνα
Με ΜΑΤ και πάνοπλους αστυνομικούς «υποδέχθηκε» το ΥΠΕΧΩΔΕ 15μελή αντιπροσωπεία των κινήσεων πολιτών και συλλόγων της Εύβοιας - Βοιωτίας - ΒΑ Αττικής στην σημερινή τους προσπάθεια να επιδώσουν στον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ, ένα ψήφισμα για τα μεγάλα προβλήματα των περιοχών τους. Τελικά άφησαν μια τριμελή αντιπροσωπεία να μπει στο ισόγειο του Υπουργείου και να παραδώσει σε κάποιον κλητήρα το ψήφισμα.

Στο Αλιβέρι
Με μυστικές διαδικασίες ακόμη και από τους εργαζόμενους του ΑΗΣ Αλιβερίου έγινε την Πέμπτη 5 Ιουνίου σε «στενό κύκλο», η ανακοίνωση δια στόματος Αθανασόπουλου της δημιουργίας μονάδας λιθάνθρακα στο Αλιβέρι. Με προσκαλεσμένους τη Δήμαρχο Ταμυνέων, τον αρμόδιο αντινομάρχη Ευβοίας, το μητροπολίτη Καρυστίας, τους βουλευτές του νομού, κ.κ. Μαρκόπουλο και Κεδίκογλου, που στο συλλαλητήριο του Μαντουδίου διετράνωναν την αντίθεσή τους στο λιθάνθρακα, αλλά και κάποιους πολιτευτές, όπως τον κ. Πιπεριά, υπέρμαχους του λιθάνθρακα, αλλά με απόντες τη συντριπτική κοινωνία του Αλιβερίου, τους εργαζόμενους, τους επαγγελματίες, τους εμπόρους, το σύλλογο περιβάλλοντος και ταυτόχρονα απαγορεύοντας σε εκπροσώπους κινήσεων πολιτών και δημοσιογράφους να πάρουν μέρος στην εκδήλωση ανακοίνωσης της μονάδας λέγοντάς τους ότι δεν είναι στη λίστα προσκαλεσμένων!

Αυτές οι πρακτικές -την ημέρα μάλιστα που γιορτάζουμε την παγκόσμια μέρα περιβάλλοντος- την ημέρα που ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ καλεί τις χώρες μέλη του, να απεξαρτηθούν από τον άνθρακα, η χώρα μας έρχεται με τον πιο επίσημο τρόπο να πει ένα μεγάλο ναι στο διεθνές λόμπι των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων του λιθάνθρακα.

Βεβαίως όλα αυτά δείχνουν στο κίνημα των πολιτών, για όλους αυτούς που πιστεύουν σε μια αειφόρο ανάπτυξη, ότι ο δρόμος είναι μακρύς και δύσκολος.

Το Αλιβέρι, το Μαντούδι, η Λάρυμνα, ο Αστακός, τα Ασπρα Σπίτια Βοιωτίας, όλοι μαζί θα συνεχίσουμε με ένα σταθερό και μεγάλο όχι στο λιθάνθρακα.

προσθέστε το άρθρο σε μηχανές social bookmarking
Reddit! Del.icio.us! Google! Live! Facebook! StumbleUpon! Yahoo! Free social bookmarking plugins and extensions for Joomla! websites!
Discuss Topic (0)
 
< Προηγ.   Επόμ. >
Το όνομά σας(*)
Το e-mail σας(*)
e-mail φίλου (*)
Μήνυμα

Ψηφοφορία

Ποιο θεωρείτε ως προτεραιότητα ουσιαστικής δράσης για την προστασία του περιβάλλοντος στην Ελλάδα;
 

Αναζήτηση

joomla templates by dezinedepot
© 2008 Oikologio
Το Joomla! είναι ελεύθερο λογισμικό με άδεια GNU/GPLe.
H ελληνική διανομή είναι μια προσφορά της onScreen