Σύνδεση

Καλώς ήρθατε Επισκέπτης.


Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Χάσατε το mail ενεργοποίησης?

Ημερολόγιο

Ιούνιος 2008
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Τελευταίοι σύνδεσμοι...

Βιολογική Φυτοπροστασία Χαραντώνης Bookmark Detail 
Opinion World Bookmark Detail 
Συμπαράταξη Βοιωτών για το Περιβάλλον Bookmark Detail 
Καλλιστώ Bookmark Detail 
Intergovernmental Panel on Climate Change Bookmark Detail 
EYPLOIA Bookmark Detail 
Global NEST, the journal Bookmark Detail 
Ecothesis Bookmark Detail 
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ PDF E-mail
05.06.08

Φίλοι Δάσους Συγγρού

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ

·         Χρειάσθηκε παρέμβαση δια των ΜΜΕ ώστε να εγκρίνει στα τέλη Μαΐου ΚΑΙ ο κ. Παυλόπουλος την πρόσληψη πέντε πυροφυλάκων, συνολικού κόστους 85.000€, για το Δάσος Συγγρού. Θα έπρεπε να είναι στο πόστο τους την 1/5. Τώρα θα αναλάβουν αρχές Ιουλίου.
·         Χρειάσθηκε έγγραφη πίεση στο ΙΚΑ ώστε να καθαρίσει από τα ξερόχορτα οικόπεδο ιδιοκτησίας του, όμορο του Δάσους Συγγρού, όπου κατ’ επανάληψιν έχουν εκδηλωθεί πυρκαϊές. Πέρυσι το οικόπεδο παρέμεινε χορταριασμένο μέχρι τέλους. Φέτος λειτούργησε το scripta manent.

·         Χρειάσθηκε να επιστρατευθούν εθελοντές για να καθαρισθεί η εξωτερική πλευρά του Δάσους Συγγρού επί της Ευκαλύπτων από ξερόχορτα, σκουπίδια και κλαδιά. Ο Δήμος Αμαρουσίου που θάπρεπε να μεριμνήσει γι’ αυτό, ειδοποιηθείς, απεκόμισε απλώς τις σακκούλες.

·         Χρειάσθηκε ιδιώτης δικαστής για να ημικατεδαφίσει με δικά του μέσα(!) μετά από αγώνα πέντε (5) ετών το αυθαίρετο που έκτισαν Μαρουσιώτες πρόσκοποι με την βοήθεια του Δήμου τους μέσα στο Δάσος Συγγρού. Και χρειάσθηκε εισαγγελέας για να κατεδαφισθούν και οι τελευταίοι 4 τοίχοι του αυθαιρέτου, που είχαν επιμόνως διατηρήσει ορθούς οι πολιτικοί αρμόδιοι.

·         Χρειάσθηκε τέλος, να καεί η Πάρνηθα, ο Υμηττός και η Πεντέλη για να γίνει κατανοητό ότι το τελευταίο μας αστικό δάσος δεν είναι χώρος εορτοπανηγύρεων. Οι γιορτές του Δήμου Αμαρουσίου θα γίνουν εφέτος απέναντι, στο Αμαλίειο.

Και ο αγώνας συνεχίζεται.

Υπενθυμίζομε σήμερα ξανά στον Δήμο Αμαρουσίου το χάλι του Κτήματος Καρέλλα, της μεγαλύτερης σε έκταση ιδιοκτησίας του (100 στρέμματα), όπου ανθούν εδώ και χρόνια αποκαΐδια, σκουπίδια και μπάζα. Ζητούμε να γίνει χώρος περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, παιχνιδιού, καλλιτεχνίας, άθλησης, απόλαυσης και σεβασμού της φύσης, σύμφωνα με τον σκοπό για τον οποίον απαλλοτριώθηκε και τις προεκλογικές δεσμεύσεις ΟΛΩΝ ανεξαιρέτως των παρατάξεων.

Ναι, σήμερα είναι ΚΑΙ ημέρα περιβάλλοντος. Θα υποστούμε ξανά τις γνωστές δηλώσεις λατρείας των πολιτικών μας προς το περιβάλλον. Είναι οι ίδιοι πολιτικοί που προσλαμβάνουν πυροφύλακες στη μέση του καλοκαιριού, δεν καθαρίζουν ούτε καν τις παρυφές των δρόμων, δεν γκρεμίζουν ούτε ένα αυθαίρετο και μεταχειρίζονται τα δάση ως μέσον κομματικών διευκολύνσεων. Ας αμυνθούμε.

Διαβάστε περισσότερα στο ανανεωμένο http://www.dasosygrou.gr/cgi-bin/news.pl

προσθέστε το άρθρο σε μηχανές social bookmarking
Reddit! Del.icio.us! Google! Live! Facebook! StumbleUpon! Yahoo! Free social bookmarking plugins and extensions for Joomla! websites!
Discuss Topic (0)
 
Επόμ. >
Το όνομά σας(*)
Το e-mail σας(*)
e-mail φίλου (*)
Μήνυμα

Ψηφοφορία

Ποιο θεωρείτε ως προτεραιότητα ουσιαστικής δράσης για την προστασία του περιβάλλοντος στην Ελλάδα;
 

Αναζήτηση

joomla templates by dezinedepot
© 2008 Oikologio
Το Joomla! είναι ελεύθερο λογισμικό με άδεια GNU/GPLe.
H ελληνική διανομή είναι μια προσφορά της onScreen