Σύνδεση

Καλώς ήρθατε Επισκέπτης.


Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Χάσατε το mail ενεργοποίησης?

Ημερολόγιο

Ιούνιος 2008
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Τελευταίοι σύνδεσμοι...

Βιολογική Φυτοπροστασία Χαραντώνης Bookmark Detail 
Opinion World Bookmark Detail 
Συμπαράταξη Βοιωτών για το Περιβάλλον Bookmark Detail 
Καλλιστώ Bookmark Detail 
Intergovernmental Panel on Climate Change Bookmark Detail 
EYPLOIA Bookmark Detail 
Global NEST, the journal Bookmark Detail 
Ecothesis Bookmark Detail 
Διοξείδιο του άνθρακα: Κόψτε τη συνήθεια PDF E-mail
05.06.08

Πέμπτη, 05.06.08

Πηγή: Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ http://www.e-tipos.com/newsitem?id=39143

Τα Ηνωμένα Έθνη ζήτησαν την Πέμπτη, Παγκόσμια Ημέρα για το Περιβάλλον, από όλον τον κόσμο να περιορίσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα και τόνισαν πως όλοι πρέπει να δώσουν τη μάχη τους κατά των κλιματικών αλλαγών.

Ο Γ.Γ. του ΟΗΕ Μπαν Κι-μουν επισήμανε σε ομιλία του από το Ουέλινγκτον της Νέας Ζηλανδίας πως η υπερθέρμανση του πλανήτη είναι πλέον η μεγαλύτερη πρόκληση της εποχής μας και πλήττει ανεξαρτήτως πλούσιους και φτωχούς.
«Ο κόσμος μας έχει παγιδευτεί από την επικίνδυνη αυτή συνήθεια», τόνισε ο Μπαν Κι-μουν, αναφερόμενος στις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.

«Η εξάρτηση είναι τρομερό πράγμα. Μας φθείρει και μας ελέγχει, μας κάνει να ξεχνάμε σημαντικές αλήθειες και μας τυφλώνει σε τέτοιο βαθμό που δεν βλέπουμε τις επιπτώσεις των πράξεών μας», υπογράμμισε στην ομιλία του.

Η Παγκόσμια Ημέρα για το Περιβάλλον έχει σύνθημα φέτος τη φράση «CO2 Kick the Habit» («Διοξείδιο του άνθρακα: κόψτε τη συνήθεια»).

«Ως άτομα, οργανισμοί, επιχειρήσεις ή κυβερνήσεις, υπάρχουν πολλά βήματα που μπορούμε να κάνουμε για να μειώσουμε τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα. Πρέπει να πάρουμε το μήνυμα αυτό στα σοβαρά», πρόσθεσε ο Γ.Γ. του ΟΗΕ.

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος γιορτάστηκε για πρώτη φορά το 1972. Επικεντρώνεται σε παγκόσμια θέματα που αφορούν το περιβάλλον και στόχο έχει να δημιουργήσει ένα ανθρώπινο πρόσωπο στα περιβαλλοντικά προβλήματα και στις λύσεις τους.

Η Νέα Ζηλανδία, όπως και οι περισσότερες χώρες του κόσμου έχουν οργανώσει για σήμερα εκδηλώσεις και ομιλίες.

Στην πρωτεύουσα του Μπανγκλαντές Ντάκα έχει οργανωθεί εκστρατεία καθαρισμού της λίμνης Γκουλσάν Μπαριντάρα που έχει μολυνθεί σε μεγάλο βαθμό. Το ίδιο θα γίνει και στο Κατμαντού για τον ποταμό Μπαγκμάτι.

Σε πολλές πόλεις της Ασίας, όπως η Βομβάη και το Μπανγκαλόρ άρχισαν εκστρατείες δενδροφύτευσης και στην ινδική πόλη Πούνε θα ανοίξει τις πύλες του ο Ναός του Περιβάλλοντος για να ευαισθητοποιηθούν οι κάτοικοι.

Οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα σε παγκόσμιο επίπεδο αυξάνονται τα τελευταία χρόνια και οι επιστήμονες πιστεύουν ότι σύντομα ο πλανήτης θα αντιμετωπίσει την απότομη άνοδο της επιφάνειας της θάλασσας, το λιώσιμο των πάγων, σφοδρές καταιγίδες, πλημμύρες, αλλά και ξηρασία.

Στη Σύνοδο της G8 τον επόμενο μήνα στο Χοκάιντο της Ιαπωνίας αναμένεται να διατυπωθεί επισήμως ο στόχος στον οποίο συμφώνησαν οι πλουσιότερες χώρες του κόσμου τον περασμένο χρόνο, δηλαδή να μειωθούν μέχρι το 2050 κατά 50%, από το επίπεδο που ήταν το 1990, οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.

Αρκετές χώρες πάντως πιστεύουν ότι το ποσοστό αυτό πρέπει να φτάσει ακόμα και το 80% σε μια προσπάθεια να σταθεροποιηθεί το ποσοστό συγκέντρωσης διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα.

ΑΠΕ - ΜΠΕ

προσθέστε το άρθρο σε μηχανές social bookmarking
Reddit! Del.icio.us! Google! Live! Facebook! StumbleUpon! Yahoo! Free social bookmarking plugins and extensions for Joomla! websites!
Discuss Topic (0)
 
Επόμ. >
Το όνομά σας(*)
Το e-mail σας(*)
e-mail φίλου (*)
Μήνυμα

Ψηφοφορία

Ποιο θεωρείτε ως προτεραιότητα ουσιαστικής δράσης για την προστασία του περιβάλλοντος στην Ελλάδα;
 

Αναζήτηση

joomla templates by dezinedepot
© 2008 Oikologio
Το Joomla! είναι ελεύθερο λογισμικό με άδεια GNU/GPLe.
H ελληνική διανομή είναι μια προσφορά της onScreen