Σύνδεση

Καλώς ήρθατε Επισκέπτης.






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Χάσατε το mail ενεργοποίησης?

Ημερολόγιο

Ιούλιος 2008
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
Άυγουστος 2008
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Τελευταίοι σύνδεσμοι...

Σύλλογος Οικισμού Νέας Βραυρώνας Bookmark Detail 
Οδηγός Πράσινων Επαγγελμάτων για το νερό Bookmark Detail 
Think Green Bookmark Detail 
επορταζ του ΣΚΑϊ για το το Ποικίλο Όρος Bookmark Detail 
Το blog των Εκπαιδευτηρίων Αυγουλέα-Λιναρδάτου Bookmark Detail 
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΛΟΓΟΙ Ο.Ε Bookmark Detail 
Meteo Bookmark Detail 
Greenia Bookmark Detail 
Παραγωγή πόσιμου νερού από τον αέρα PDF E-mail
08.07.08

Πηγή: Medgreece 

water_thumbnailΤο πόσιμο νερό στις μέρες μας είναι πολύτιμο. Παλιότερα στο Medgreece και συγκεκριμένα τον περασμένο Νοέμβριο είχαμε παρουσιάσει μια εφεύρεση η οποία εκμεταλλευόταν την συμπύκνωση των υδρατμών για να παράγει νερό από τον αέρα ώστε να το αποθηκεύει σε μια δεξαμενή για περαιτέρω χρήση. Σήμερα θα παρουσιάσουμε μια άλλη καινοτομία η οποία κάνει περίπου την ίδια δουλειά με μερικά πλεονεκτήματα όμως.

Η συσκευή κατασκευάστηκε από την εταιρεία Klimatec και σε αντίθεση με την προηγούμενη εφεύρεση που αναφέραμε στον πρόλογο η συγκεκριμένη προορίζεται για να τοποθετηθεί μέσα σε ένα κλειστό χώρο και όχι στην οροφή ενός σπιτιού( αν και υπάρχει και αυτή η δυνατότητα). Η συσκευή ονομάζεται Klimatec Base 1 AirWater και μοιάζει με τους ψύκτες που συναντάμε πολύ συχνά σε γραφεία και δημόσιους χώρους, μόνο που λείπει το δοχείο με το νερό στην κορυφή.

Το αξιοθαύμαστο είναι ότι μπορεί να παράγει καθημερινά μέχρι και 19 λίτρα νερού από την ατμόσφαιρα του χώρου στον οποίο βρίσκεται. Βέβαια η ποσότητα του νερού που συγκεντρώνεται σε σχέση με την εφεύρεση η οποία τοποθετείται στην οροφή του σπιτιού είναι σαφώς μικρότερη, αλλά μπορεί να βρει εφαρμογή σε πολλούς χώρους και χωρίς ιδιαίτερη εγκατάσταση. Το νερό που παράγεται περνάει από ένα φίλτρο άνθρακα το οποίο αναλαμβάνει να συγκρατήσει όλους τους πιθανούς ρύπους που υπάρχουν στο νερό που συγκεντρώνεται. Στη συνέχεια υπεριώδης ακτινοβολία αναλαμβάνει να το απολυμάνει σκοτώνοντας όλα τα παθογόνα μικρόβια κάνοντάς το ασφαλές για άμεση χρήση.

Για να κατανοήσουμε την διαδικασία, κάτι ανάλογο μπορείτε να παρατηρήσετε όταν βάζετε σε λειτουργία το κλιματιστικό σας τους θερινούς μήνες, και αρχίζει να στάζει νερό από τον σωλήνα στο εξωτερικό του σπιτιού. Ουσιαστικά ο αέρας που υπάρχει στον χώρο που κλιματίζεται περνάει μέσα από την εσωτερική μονάδα του κλιματιστικού όπου ψύχεται και οι υδρατμοί της ατμόσφαιρας υγροποιούνται, οι οποίοι κατόπιν οδηγούνται στο σωλήνα στο εξωτερικό του σπιτιού σας.

Για να επιστρέψουμε όμως στο θέμα του άρθρου, η συσκευή δεν σταματάει εδώ. Όπως όλοι οι ψύκτες τέτοιου τύπου μπορεί να παράγει όχι μόνο κρύο νερό αλλά και ζεστό. Επίσης ενσωματώνει και ένα μικρό ψυγείο όπου μπορείτε να τοποθετήσετε μερικά αναψυκτικά.
Επειδή η όλη διαδικασία είναι ευνόητο ότι απαιτεί ενέργεια, η εταιρεία έχει κατασκευάσει και ένα τέτοιο μηχάνημα το οποίο όμως μπορεί να συνδεθεί με ένα ηλιακό πάνελ το οποίο θα το τροφοδοτεί με την απαιτούμενη ενέργεια.

Προς το παρόν δεν έχει ανακοινωθεί η τιμή της συσκευής, αν και κρίνοντας από τα χαρακτηριστικά θα αποτελέσει μια ιδανική λύση για διάφορους χώρους όπως δημόσιους, ώστε να παρέχει σταθερά μια ποσότητα νερού χωρίς την χρήση ανταλλακτικών φιαλών , και ρεύματος. Αν μάλιστα συνδυαστεί και με την ηλιοφάνεια της χώρας μας, θα μπορούσε να αποτελέσει τον οικολογικότερο τρόπο παροχής νερού.

προσθέστε το άρθρο σε μηχανές social bookmarking
Reddit! Del.icio.us! Google! Live! Facebook! StumbleUpon! Yahoo! Free social bookmarking plugins and extensions for Joomla! websites!
Discuss Topic (0)
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Επισκέψεις από 09/2007

Επισκέπτες: 1665964
Το όνομά σας(*)
Το e-mail σας(*)
e-mail φίλου (*)
Μήνυμα

Ψηφοφορία

Ποιο θεωρείτε ως προτεραιότητα ουσιαστικής δράσης για την προστασία του περιβάλλοντος στην Ελλάδα;
 

Αναζήτηση

Προσεχείς εκδηλώσεις

Δέν υπάρχουν γεγονότα
joomla templates by dezinedepot
© 2008 Oikologio
Το Joomla! είναι ελεύθερο λογισμικό με άδεια GNU/GPLe.
H ελληνική διανομή είναι μια προσφορά της onScreen